Yandex.Metrica

Romanii cheltuiesc circa 750 de lei cand isi pun gresie si faianta in locuinte.

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Consumul mediu anual de placi ceramice in Romania este de 1,2 mp pe cap de locuitor, mai putin decat media europeana, dar aproape de unele tari cu piete mult mai mari, cum ar fi Germania, unde un german achizitioneaza aproape 1,35 mp de gresie si faianta anual, conform unei analize facuta de producatorul auohton de profil Cesarom.

Spaniolii si grecii sunt cei mai mari consumatori de pe batranul continent, cu o medie anuala de 5,26 mp, respectiv 4,7 mp, consum care se arata in scadere din cauza crizei. Italienii au si ei o medie considerabila, 3 mp, in vreme de polonezii cumpara cate 2,8 mp pe an pe cap de locuitor.

In ceea ce-i priveste strict pe cei care cumpara placi ceramice, bugetul alocat de ei este de 750 de lei in medie, ceea ce inseamna o achizitie de 30 de mp odata, la un pret de 25 de lei mp. “Romanii fac aceasta investitie odata la 20 de ani. Germanii, care se caracterizeaza nu prin putere scazuta de cumparare, ci prin conservatorism, isi schimba gresia si faianta la 30 de ani si prefera modelele simple si de culoare alba”, explica Eduard Macarescu, directorul comercial Cesarom.
Acesta spune ca, pe de alta parte, italienii sunt ceva mai pretentiosi, alegand modele mai sofisticate si facand shimbarea nu mai tarziu de 20 de ani.

Analiza mentionata mai arata ca circa doi din trei romani cumpara produsele de la magazinele specializate, celalalt optand pentru centrele de bricolaj. Cat priveste preferintele pentru o anumita culoare, 24% aleg bejul, 22% nuantele de albastru, iar 17% si 11% maro, respectiv verde.

70% dintre cumparatori sunt casatoriti, o explicatiei fiind aceea ca achizitia are loc pentru dotarea caminului. De altfel, decizia de cumparare si alegerea nuantei apartine de regula femeilor, cu varste de 30-50 de ani, studii medii sau superioare si cu venituri medii.
Sursa: Banii nostri

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
Indicele Blitz februarie 2014
Acum 5 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Cat costa apartamentele din Cluj-Napoca la inceputul anului 2014
Acum 5 ani 2 Comentarii

Cat costa apartamentele din Cluj-Napoca la inceputul anului 2014?

Indicele Blitz pentru apartamentele din municipiul Cluj-Napoca a inregistrat, la inceputul anului 2014, valoarea medie de 982 euro/mp. Comparativ cu valoarea indicelui din luna decembrie, indicele Blitz a raportat o crestere de 0,4%, de la 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut, la 982 euro/mp in ianuarie 2014. Si valoarea indicelui Blitz pentru "zona metropolitana", care cuprinde atat apartamentele din Cluj-Napoca[...]

Citeste mai mult