Yandex.Metrica

Romanii cauta apartamente cu 2 camere

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform unui sondaj de opinie realizat de reprezentantii BCR, nu mai putin de 45% dintre romanii interesati de programul Prima Casa 4 vor sa cumpere apartamente cu doua camere, situate in imobile construite dupa anul 1977.

Se pare ca doar 22,64% dintre cei intervievati intentioneaza sa achizitioneze o locuinta cu de la sine putere, exprimandu-si cat se poate de clar neincrederea in proiectul de creditare initiat de autoritatile guvernamentale.

In ceea ce priveste avansul solicitat de institutiile financiare care faciliteaza tranzactiile imobiliare, 47,5% dintre respondenti au spus ca nu sunt dispusi sa dea mai mult de 10% din valoarea locuintei.

In aceasta ordine de idei, doar 5,28% dintre cei intervievati dispun de un capital financiar suficient de mare pentru a le permite sa contracteze un apartament cu un avans mai mare de 25%.

Unul dintre criteriile majore in alegerea locuintei este pozitia acesteia in raport cu mijloacele de transport. Nu mai putin de 60% dintre potentialii clienti cauta o locuinta intr-o zona semicentrale, in jur de 15% multumindu-se doar cu apartamente situate in zonele centrale.

Potrivit raportului efectuat de reprezentantii BCR, doar 6% dintre respondenti cauta locuinte in zonele din afara orasului.

Sa nu uitam, insa, ca cei intervievati nu sunt reprezentativi pentru intreaga populatie a Romaniei, cei mai multi potentiali clienti preferand sa astepte vremuri mai bune.

Adevarul este ca Prima Casa 4 si-a pierdut din atractivitate.

Daca e sa creditam diversele declaratii mai mult sau mai putin oficiale, ne putem astepta la un „deces” banal si lent al acestui proiect initiat de autoritatile guvernamentale, totul depinzand de calitatea implicarii institutiilor financiare si de interesul manifestat de cetatenii romani.

Subliniem, in aceasta ordine de idei, precautia excesiva a potentialilor clienti, precautie generata de actualul context economic si de predictiile sumbre lansate de vocile avizate.

Chiar daca bancile ar alege sa depuna eforturi suplimentare in cadrul acestui program de creditare, situatia ar ramane relativ neschimbata. Cetateanul roman a decis sa nu-si asume riscuri inutile si sa astepte vremuri mai stabile.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa asteptam „trecerea in nefiinta” a unui proiect care si-a pierdut din relevanta.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Romanii solicita credite ipotecare de la bancile "ieftine"

Conform unui sondaj de opinie realizat de reprezentantii BCR in colaborare cu agentia de consultanta Coldwell Banker, cei mai multi romani care solicita credite ipotecare aleg institutiile financiare in functie de costurile impuse, ceea ce inseamna ca reputatia bancii este mai mult sau mai putin relevanta. Un alt criteriu de selectie este gradul de operativitate al institutiilor financiare, un plus[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Romanii nu mai vor sa cumpere prin "Prima Casa 4"

Cu siguranta numarul celor care asteapta Prima Casa 4 cu un scepticism crescand devine alarmant de mare. Proiectul care trebuia, conform spuselor lui Emil Boc, sa fie demarat imediat dupa sarbatorile pascale, ramane in continuare blocat intr-un purgatoriu birocratic pe care il intelegem mai mult sau mai putin. In ultima instanta, nu ne intereseaza incalcelile tehnico-juridice, vrem doar sa fim[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Romanii nu investesc in locuinte noi

Romania este in plina recesiune. Sau daca nu in plina recesiune, cel putin intr-o recesiune a recesiunii. De fapt. Romania nu mai este in recesiune. Romania este acum in convalescenta. Recesiunea a trecut. Romania este pe drumul cel bun. Iata ce intelegem noi din declaratiile contradictorii ale expertilor de toate facturile. Romania este si nu este in recesiune. Romania isi[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.