Yandex.Metrica

Romanii care vor sa-si construiasca o casa, se pot descurca si fara ajutor de la stat!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Exista un program pana de curand, prin care statul sprijinea construirea de locuinte spre a fi folosite in scop personal, prin care solicitantul putea obtine o subventie de pana la 30% din valoarea locuintei construite, dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Inca de acum cateva luni eram anuntati ca autoritatile vor sa elimine si aceasta subventie si iata ca, atunci cand sunt hotarati, alesii pot sa ia decizii in cel mai scurt timp, mai ales cand e vorba de eliminari de subventii.

“Criza economica a condus la scaderea preturilor materialelor de constructie si, implicit, a locuintelor nou construite. In aceasta situatie, raportul intre costul de constructie si veniturile potentialilor beneficiari nu mai impune interventia directa a statului, mai ales in conditiile in care veniturile la bugetul de stat sunt insuficiente”, declara reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Desi accesul la subventia guvernamentala era destul de anevoios, rezultatele, acum, la final de proiect sunt pozitive. In cifre, au fost finalizate astfel, in ultimii 5 ani, peste 600 de locuinte, iar suma totala platita de Guvern a fost de peste 5,3 milioane de euro. Acum, acest program a fost eliminat din lege, considerandu-se ca exista deja doua programe in derulare, mai mult decat suficient in conditiile actuale: Prima Casa si Programul privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, program in care sunt implicate Raiffeisen Banca pentru Locuinte si BCR Banca pentru Locuinte.

Sursa:www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon