Yandex.Metrica

Românii bogaţi, interesaţi să cumpere proprietăţi cu probleme

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Fonduri de investiţii, dar şi români bogaţi s-au arătat interesaţi să cumpere proprietăţi cu probleme, dar au fost dezamăgiţi de numărul mic de oportunităţi, deoarece băncile nu sunt deocamdată dispuse să le scoată pe piaţă, potrivit reprezentanţilor firmei de avocatură Reff&Asociaţii.

“Fenomenul distressed nu s-a consumat în mare măsură. Băncile nu au apăsat pe butonul de declanşare a procesului, deşi au în portofoliu credite neperformante, chiar dacă pe unele le restructurează pentru a oferi termeni mai flexibili. Băncile nu au vrut să pună pe piaţă active la preţuri mici care ar fi declanşat o avalanşă de reduceri de preţuri”, a declarat agenţiei Mediafax Alexandru Reff, partener la Reff&Asociaţii, afiliată Deloitte România.

Băncile preferă să nu le dea

El a arătat că băncile preferă să le menţină în bilanţ deocamdată, iar scoaterea pe piaţă a acestor proprietăţi este o chestiune de timp, deşi vor fi unele instituţii de credit care le vor păstra prin structuri specializate.

“Au existat fonduri care au planificat investiţii pentru preluarea de proiecte distressed, dar au fost dezamăgite de numărul mic de oportunităţi de pe piaţă. De asemenea, sunt oameni români bogaţi, care au bani şi care caută oportunităţi. A existat o imobilitate a pieţei dată de bănci, care nu au vrut să-şi asume în suficientă măsură să scoată din portofoliu împrumuturile cu probleme. Băncile mai degrabă vor să preia prin structuri specializate proiectele, pentru a le continua pe unele sau conserva pe altele decât să le vândă acum”, a adăugat Reff.
Sursa: Imopedia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Investitorii straini sunt interesati de piata imobiliara din Romania

Piata imobiliara din Romania isi revine in simtiri, iar primul semn care ne obliga sa luam in calcul o revitalizare de lunga durata este interesul crescut al investitorilor straini pentru spatiul economic local. Suntem informati intr-un articol publicat pe www.wall-street.ro ca una dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara, Jones Lang LaSalle, a evaluat in aceasta prima parte a[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Dezvoltatorii reconfigureaza spatiile locative pentru a satisface nevoile scazute ale cetatenilor romani

Specialistii pietei imobiliare ne anunta ca in toamna acestui an nu se vor inregistra obisnuitele cresteri de preturi. Proprietarii vor fi obligati de actualele circumstante economice sa taie din cifre pentru a nu-si pierde atractivitatea pe piata, cetatenii romani exprimandu-si, in ultimul timp, interesul pentru locuinte mici si ieftine. Regulie jocului s-au schimbat iar proprietarii au inteles ca se va[...]

Citeste mai mult
coming back soon