Yandex.Metrica

Romania va aduce un beneficiu de 22 miliarde de euro pe piata mondiala a constructiilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Situatia precara a sectorului imobiliar din Romania este cunoscuta de toata lumea. In ciuda faptului ca specialistii de toate facturile vocifereaza insistent si divers, e poate mai bine sa nu speculam in necunostinta de cauza. Iata de ce sunt de preferat informatiile concrete, informatii care ofera cetateanului de rand posibilitatea de a-si forma propria opinie.

Imopedia.ro ne ofera, in acest sens, cateva astfel de informatii obiective legate de un segement care, in pofida situatiei generale, pare s-o duca relativ bine. Este vorda de sector constructiilor.

Potrivit unui studiu efectuat de reprezentantii PricewaterhouseCooper, Romania va contribui, in urmatorii 10 ani, cu aproximativ 22 miliarde de dolari la cresterea pietei constructiilor la nivel mondial. Chiar daca pare iesit din comun, Romania se va plasa, astfel, pe locul patru in topul celor mai active tari din lume pe acest segment.

Rusia, liderul fara drept de apel al acestui top, va contribui la sectorul constructiilor cu suma fabuloasa de 117 miliarde de dolari, urmata fiind de Turcia, care va investi 81 miliarde de dolari, si de Polonia, care va aduce un beneficiu mondial de 51 miliarde dolari. Romania va devansa, astfel, tari ca Cehia, Bulgaria, Ucraina si Ungaria.

„Sectorul construcţiilor nu a înregistrat niciodată o astfel de creştere rapidă, peste ritmul de creştere al Produsului Intern Brut global, creştere alimentată de superputerile economice emrgente precum China şi India, dar şi de revirimentul construcţiilor pe piaţa americană”, a declarat Graham Robinson, Director, Global Construction Perspectives, unul dintre cei “responsabili” de acest studiu de amploare.

Concluzia raportului celor de la PricewaterhouseCooper este ca urmatorii cinci ani vor fi dominati, la nivel de investitii in sectorul constructiilor, de Asia, care va avea o rata anuala de crestere de 8,3%, si de Europa Centrala si de Est, cu o rata de crestere de circa 7,9%.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Sugestii pentru o revitalizare a pietei imobiliare

In ultimele zile am fost informati ca segmentul constructiilor va cunoaste in urmatorii ani o crestere fulminanta, Romania ajungand sa constribuie la piata mondiala cu aproximativ 22 miliarde de euro. Europa Centrala si de Est va deveni, astfel, a doua cea mai performanta piata din lume, surclasata doar de piata asiatica. Rata de crestere anuala a acestui sector european va[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

O posibila resuscitare a pietei constructiilor

Piata de constructii din Romania este, daca nu la pamant, cel putin grav avariata de recentele evenimente de factura economica. In ciuda faptului ca predictiile sunt sumbre, exista voci care sustin ca acest sector este pe cale de a-si reveni si de a ajunge la un nivel de stabilitate relativ similar cu cel inregistrat inainte de recesiune. Razvan Bobe, Director[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini, din nou interesati de piata imobiliara din Romania

Expertii pietei imobiliare ne anunta ca investitorii straini au inceput sa-si exprime interesul in proprietatile vandabile din Romania. In ciuda faptului ca ne-am resemnat deja cu plecarea potentatilor financiari in tarile vecine, pare-se ca pesimismul nostru a fost nefondat, consultantii locali fiind de parere ca dinamica tranzactionala va fi resuscitata prin intermediul sumelor alocate de investitorii care incearca sa-si asigura[...]

Citeste mai mult
coming back soon