Yandex.Metrica

Romania, tara a mall-urilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Simina Istrate, Associate Director in cadrul companiei de consultanta imobiliara Colliers International, ne informeaza ca centrele comerciale din Bucuresti pierd teren intr-un ritm accelerat, marile orase din Romania devenind cel putin la fel de atractive pe piata de retail.

Trecut-a vremea cand Provincia tanjea dupa efervescenta comerciala din Capitala.

Pana la sfarsitul anului ar trebui livrate sase proiecte comerciale insumand aproximativ 200.000 mp inchiriabili. Daca ne uitam la stadiul constructiilor, estimam ca parte din acestea vor fi livrate anul viitor“, mentioneaza Simina Istrate.

Reprezentantul Colliers mai spune ca pe parcursul primului semestru al acestui an s-au observat mici scăderi ale chiriei numai in cazul centrelor comerciale amenintate de un nou proiect concurent.

Daca in prima parte a anului nu a fost livrat pe piata niciun mall nou, pana la sfarsitul anului va incepe constructia a sapte centre comerciale noi, care vor fi livrate pe cel mai devreme in anul 2013, conform dezvoltatorilor chestionati de compania de consultanta.

Din cauza intarzierilor care pot aparea din cauza finantarii, a procesului de autorizare sau a constructiei propriu-zise, Colliers estimeaza pentru anul 2012 si 2013 un stoc limitat de spatii comerciale livrate.

In conditiile in care piata de retail a cunoscut, in ultimii ani, un mare numar de insolvente si/sau falimente, dezvoltatorii care-au supravietuit si care merg inainte cu proiectele de construire de malluri se concentreza pe procesul de preinchiriere, astfel ca majoritatea proiectelor propuse pentru toamna acestui an au deja spatiile ocupate in proporţie de 80-90% de catre retaileri puternici precum Auchan, Carrefour, Cora, Inditex, H&M sau C&A.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Sapte mall-uri noi pana la sfarsitul acestui an

Stim cu totii ca piata de retail din Romania cunoastea un reviriment cu totul neasteptat. Specialistii acestui domeniu ne aduc la cunostinta faptul ca tara noastra va intra in perioada imediat urmatoare in topul statelor cu cele mai vaste centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Cu alte cuvinte, ne vom mandri cat de curand cu una dintre cele[...]

Citeste mai mult
coming back soon