Yandex.Metrica

Romania sta cu ochii pe bancile grecesti

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Avand in vedere ca circumstantele economice din Grecia sunt cel putin dramatice, Romania sta cu ochii pe institutiile financiare elene care activeaza pe piata imobiliara locala. Se pare ca acest sector problematic sta, cel putin deocamdata, pe umerii Bancpost, Alpha, Piraeus si Banca Romaneasca.

Cei de la Ziarul Financiar ne informeaza ca aceste institutii financiare elene au pompat in piata imobiliara locala nu mai putin de un miliard de euro, suma deloc neglijabila investita intr-o serie de proiecte de mare anvergura.

Relevanta respectivelor proiecte este inegala, existand momentan spatii rezidentiale cu sute de apartamente nevandute, cladiri de birouri partial sau integral goale, si centre comerciale neocupate.

Exista, insa, si imobile inchiriate integral, imobile care inregistreaza randamente considerabile in contextul in care piata imobiliara nu o duce prea bine.

“Mi-este greu sa cred. In piaţa imobiliară oricum nivelul de neincredere este ridicat si finantarile putine. In mod evident, pana cand situatia Greciei nu se va clarifica, nu vom putea vorbi de finantare imobiliara din partea ban­cilor greceşti. Nu as dori totusi sa generalizez”, a declarat Andrei Diaconescu, managing partner in cadrul casei de investitii Capital Partners, adaugand ca, in ciuda dezechilibrului economiei grecesti, exista cateva institutii financiare elene relativ stabile.

Nu trebuie uitat, insa, faptul ca economia romaneasca se mentine pe linia de plutire si datorita investitiilor consistente ale bancilor grecesti, acestea fiind, cel putin deocamdata, mult prea relevante pentru a fi ignorate.

“Bancile grecesti finanteaza in mod traditional piata imo­biliara, fiind un business usor de inţeles. Pe plan local au abordat masiv doua seg­mente: clientii greci si dezvoltatorii imo­biliari, unde au fost foarte competitivi ca pret si nu au permis altor banci sa creasca”,  a mai spus Diaconescu.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – agentie imobiliara

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Ne parasesc si bancile grecesti

Am fost informati ieri ca nu mai putin de patru institutii financiare care activeaza in Romania fie vor s-o stearga elegant si curat, fie intentioneaza sa-si vanda o parte din active. Avand in vedere ca economia nationala este departe de a fi stabila, nu este de mirare ca bancile mai mici o duc prost si foarte prost. Cu toate acestea,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

De ce ne parasesc investitorii straini

Se stie ca piata imobiliara din Romania a fost dinamizata de investitiile straine. n ciuda faptului ca oficialii guvernamentali persista intr-un patriotism vetust, sustinand sus si tare ca economia locala a cunoscut boom-ul pre-recesiune datorita miscarilor esentialmente interne, adevarul este ca fara aportul investitional de peste granite am fi fost pe nicaieri. Avand in vedere ca investitorii straini isi fac[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.