Romania sau Cea mai mare suprafata de mall-uri din Europa Centrala si de Est

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fi tentati sa credem ca Romania este o tara a tuturor ineficientelor, o astfel de judecata cvasi-definitiva nefiind rupta de context si, astfel, inexplicabila.

Mai mult decat atat, daca ar fi sa creditam declaratiile specialistilor in domeniul imobiliar, ar trebui sa tremuram de frica unui viitor al colapsului total.

Desi am fost informati relativ recent ca investitorii straini ne parasesc tara fara cele mai mici urme de regret, ni se aduce acum la cunostinta ca Romania va avea, in curand, cea mai mare suprafata de mall-uri din Europa Centrala si de Est.

De la o tara saraca in astfel de centre comerciale in anul 2007, Romania va avea in 2013 printre cele mai mari cote din regiune.

Mai precis, de la 9% din suprafata de mall-uri in 2007, tara noastra ar putea avea 18% in 2013, conform unui studiu al firmei de consultanta PMR Consulting din Marea Britanie. Astfel, In 2013, aria mall-urilor din CEE ar urma sa fie de 18 milioane de metri patraţi.

Spre comparatie, in aceasi perioada, pentru Bulgaria se anunta o crestere de la 2 la 7%. Aspectul interesant este ca, daca Romania si Bulgaria „cresc” la cote pe acest sector, Ungaria si Republica Cehia scad substantial. Ungaria, spre exemplu, scade de la 15% in 2007 la 10% in 2013.

Printre mall-urile anuntate a fi deschise in acest an pe plan local se numara Galleria Arad, Palas Iasi si Oradea Shopping City.

Sursa: Saptamana Financiara

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.