Yandex.Metrica

Romania sau Cea mai mare suprafata de mall-uri din Europa Centrala si de Est

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fi tentati sa credem ca Romania este o tara a tuturor ineficientelor, o astfel de judecata cvasi-definitiva nefiind rupta de context si, astfel, inexplicabila.

Mai mult decat atat, daca ar fi sa creditam declaratiile specialistilor in domeniul imobiliar, ar trebui sa tremuram de frica unui viitor al colapsului total.

Desi am fost informati relativ recent ca investitorii straini ne parasesc tara fara cele mai mici urme de regret, ni se aduce acum la cunostinta ca Romania va avea, in curand, cea mai mare suprafata de mall-uri din Europa Centrala si de Est.

De la o tara saraca in astfel de centre comerciale in anul 2007, Romania va avea in 2013 printre cele mai mari cote din regiune.

Mai precis, de la 9% din suprafata de mall-uri in 2007, tara noastra ar putea avea 18% in 2013, conform unui studiu al firmei de consultanta PMR Consulting din Marea Britanie. Astfel, In 2013, aria mall-urilor din CEE ar urma sa fie de 18 milioane de metri patraţi.

Spre comparatie, in aceasi perioada, pentru Bulgaria se anunta o crestere de la 2 la 7%. Aspectul interesant este ca, daca Romania si Bulgaria „cresc” la cote pe acest sector, Ungaria si Republica Cehia scad substantial. Ungaria, spre exemplu, scade de la 15% in 2007 la 10% in 2013.

Printre mall-urile anuntate a fi deschise in acest an pe plan local se numara Galleria Arad, Palas Iasi si Oradea Shopping City.

Sursa: Saptamana Financiara

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Sapte mall-uri noi pana la sfarsitul acestui an

Stim cu totii ca piata de retail din Romania cunoastea un reviriment cu totul neasteptat. Specialistii acestui domeniu ne aduc la cunostinta faptul ca tara noastra va intra in perioada imediat urmatoare in topul statelor cu cele mai vaste centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Cu alte cuvinte, ne vom mandri cat de curand cu una dintre cele[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Prognoza: 20 de centre comerciale in doar 2 ani

Ni s-a adus recent la cunostinta ca Romania va avea in viitorul nu foarte indepartat cea mai mare suprafata de mall-uri din Europa Centrala si de Est. Astfel, specialistii acestui sector estimeaza ca numarul centrelor comerciale va creste, in urmatorii doi ani, de la 68, cate activeaza acum in tara noastra, la 88. In ciuda faptului ca investitorii straini se[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara: de ce fug bancile de Romania?

Sectorul imobiliar romanesc este cel mai putin atractiv din Europa Centrala si de Est (ECE) pentru banci, in conditiile in care piata locala are printre cele mai mari rate de credite imobiliare neperformante, potrivit unui studiu efectuat de KPMG in urma chestionarii mai multor institutii de credit, precizeaza Mediafax. Clasamentul a fost intocmit pe baza unui indice - Property Financing[...]

Citeste mai mult
coming back soon