Yandex.Metrica

Romania s-a situat in ianuarie pe locul al doilea in Uniune la cresterea lucrarilor de costructii!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem pe drumul cel bun, iar stirile conform carora Romania se situeaza pe pozitii fruntase in anumite domenii, nu fac decat sa intareasca acest lucru. Si, desi toate semnalele din cadrul Uniunii Europene atentionau asupra unor scaderi in domeniul constructiilor, Romania s-a aflat in barca “fericitilor”, care au fost impotriva trendului general.

Potrivit datelor Oficiului European de Statistica(Eurostat) in ianuarie 2012 comparativ cu ianuarie 2011, lucrarile de constructii au scazut cu 1% la nivelul Uniunii Europene, iar in zona euro chiar cu 1,4%. Topul cresterilor cuprinde: Polonia(34,2%), Romania(14,9%) si Suedia(7,3%), iar scaderile cele mai accentuate fata de inceputul anului trecut s-au inregistrat in: Slovenia(-19,7%), Portugalia(-11,9%) si Spania(-11,5%).

Daca raportarea se face la luna anterioara, decembrie 2011, procentul este si mai alarmant, scaderea fiind de 4,1 % in ansamblu, iar in zona euro de 0,8%. Astfel, in 7 tari europene s-au inregistrat scaderi in domeniul constructiilor, iar in alte 8 tari s-au inregistrat cresteri(printre care si Romania). Cele mai importante scaderi s-au intregistrat in Cehia(-20,1%), Marea Britanie(-13,8%) si Italia(-7,8%), iar cele mai importante cresteri fata de decembrie 2011 s-au inregistrat in Slovenia(17,4%), Germania(4,3%) si Portugalia(2,5%). In Romania, volumul lucrarilor de constructii, la inceputul acestui an fata de sfarsitul anului trecut, a inregistrat o crestere de 1,9%.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Al treilea declin din UE in privinta constructiilor

Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in aprilie cu 17,2% fata de aprilie 2009, marcand cel de-al treilea declin din UE, in timp ce, fata de luna martie, constructiile au scazut cu 0,8%, potrivit datelor publicate de Eurostat. Alte scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate in aprilie in Bulgaria (-22,7%), Spania (-18,5%) si Ungaria (-15,6%),[...]

Citeste mai mult
coming back soon