Yandex.Metrica

Romania pe primul loc in Europa la numarul de proprietari de locuinte!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Blog 08.01- Romania pe primul loc in Europa la numarul de proprietari de locuinteConform datelor Biroului de Statistica al Uniunii Europene, 96,6% din populatia Romaniei detine locuinte in proprietate, acest lucru reprezentand cel mai ridicat numar de proprietari raportat la populatia tarii din Europa.

Topul este dominat de statele din Europa Estica, cele din vestul si nordul continentului aflandu-se pe locurile de la sfarsitul clasamentului. De exemplu, in Lituania 91,9% din populatie detine cel putin o locuinta. Pe de alta parte in Germania si Austria, mai putin de 60% dintre locuitori sunt proprietari.

In studiul Biroului de Statistica mai exista un capitol interesant, cel al modului in care au fost dobandite locuintele. Media europeana a locuintelor achizitionate prin credit imobiliar este de 43,5%, iar clasamentul de mai sus in acest caz este inversat.

Peste media locuintelor achizitionate prin credit se situeaza state ca: Norvegia (64,9%), Islanda (62,7%), Suedia (61,6%), Olanda (59,9%) si Danemarca (51,8%). In Romania, media locuintelor achizitionate prin credit era de doar 0,9%!

Sursa: Money.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Romanii nu investesc in locuinte noi

Romania este in plina recesiune. Sau daca nu in plina recesiune, cel putin intr-o recesiune a recesiunii. De fapt. Romania nu mai este in recesiune. Romania este acum in convalescenta. Recesiunea a trecut. Romania este pe drumul cel bun. Iata ce intelegem noi din declaratiile contradictorii ale expertilor de toate facturile. Romania este si nu este in recesiune. Romania isi[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara: de ce fug bancile de Romania?

Sectorul imobiliar romanesc este cel mai putin atractiv din Europa Centrala si de Est (ECE) pentru banci, in conditiile in care piata locala are printre cele mai mari rate de credite imobiliare neperformante, potrivit unui studiu efectuat de KPMG in urma chestionarii mai multor institutii de credit, precizeaza Mediafax. Clasamentul a fost intocmit pe baza unui indice - Property Financing[...]

Citeste mai mult