Yandex.Metrica

Romania in topul european al scaderii preturilor locuintelor in 2013! Vezi cu cat au scazut preturile

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform datelor furnizate de globalpropertyguide.com, Romania, Grecia si Cipru conduc clasamentul european al scaderilor preturilor locuintelor in primul semestru al anului 2013.

Astfel, fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile locuintelor din Romania au scazut cu 10,2%, fiind depasiti numai de Grecia, cu o scadere raportata de 11,12% si de Cipru cu 12,74%.

“Performanta pietei rezidentiale din Romania se mentine jalnica, in ciuda unei imbunatatiri usoare a economiei. Pretul mediu de vanzare a apartamentelor a scazut cu 10,2% in semestrul unu din 2013, fata de aceeasi perioada din 2012. Preturile caselor au scazut , de asemenea cu 2,84% in trimestrul doi al acestui an fata de trimestrul doi din 2012″, a transmis globalpropertyguide.com.

Piata imobiliara europeana da semne de redresare in 2013. Astfel, in perioada analizata, 14 state au raportat cresteri de preturi, in timp ce in 11 s-au inregistrat scaderi.

“Recuperarea pietei rezidentiale din Europa este stabila, pe fondul crizei datoriilor. Danemarca a inregistrat cea mai mare crestere a preturilor din Europa(7,76%), chiar daca a avut o crestere economica redusa. Se asteapta ca economia daneza sa creasca in 2013 cu doar 0,2%, dupa o contractie de 0,57% in 2012. Preturile din Turcia au crescut, de asemenea, puternic, respectiv cu 6,94%”, mai precizeaza sursa citata.

Topul cresterilor de preturi mai cuprinde: Ucraina(6,24%), Austria(6,01%), Estonia(4,65%) si Germania(3,83%).

In ceea ce priveste scaderile de preturi pe piata rezidentiala, Romaniei i se alatura: Olanda(-7,25%), Rusia(-5,27%), Belgia(-4,6%).

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj sau Judetul cu cele mai multe locuinte construite in anii de criza

In actualul context de trista involutie a pietei imobiliare, ni se aduce la cunostinta faptul ca judetul Cluj este pe primul loc in clasamentul unitatilor administrativ-teritoriale cu cele mai multe locuinte construite in periada de criza economica. Potrivit unei analize efectuate de Econtext pe baza datelor furnizate de directiile judetene de statistica, Clujul se mandreste cu cea mai dinamica piata[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Se "clatina" piata constructiilor

Piata constructiilor din Romania continua sa scada intr-un ritm constant. Desi situatia nu este inca dramatica, numarul lucrarilor scazand in aprilie cu 0,3% fata de luna precendenta, pattern-ul este suficient de clar pentru cei interesati de acest sector al pietei imobiliare. Oficiul European de Statistica ne informeaza ca volumului lucrarilor de contructii din tarile Uniunii Europene a scazut in luna[...]

Citeste mai mult
coming back soon