Romania in topul european al scaderii preturilor locuintelor in 2013! Vezi cu cat au scazut preturile

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform datelor furnizate de globalpropertyguide.com, Romania, Grecia si Cipru conduc clasamentul european al scaderilor preturilor locuintelor in primul semestru al anului 2013.

Astfel, fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile locuintelor din Romania au scazut cu 10,2%, fiind depasiti numai de Grecia, cu o scadere raportata de 11,12% si de Cipru cu 12,74%.

“Performanta pietei rezidentiale din Romania se mentine jalnica, in ciuda unei imbunatatiri usoare a economiei. Pretul mediu de vanzare a apartamentelor a scazut cu 10,2% in semestrul unu din 2013, fata de aceeasi perioada din 2012. Preturile caselor au scazut , de asemenea cu 2,84% in trimestrul doi al acestui an fata de trimestrul doi din 2012″, a transmis globalpropertyguide.com.

Piata imobiliara europeana da semne de redresare in 2013. Astfel, in perioada analizata, 14 state au raportat cresteri de preturi, in timp ce in 11 s-au inregistrat scaderi.

“Recuperarea pietei rezidentiale din Europa este stabila, pe fondul crizei datoriilor. Danemarca a inregistrat cea mai mare crestere a preturilor din Europa(7,76%), chiar daca a avut o crestere economica redusa. Se asteapta ca economia daneza sa creasca in 2013 cu doar 0,2%, dupa o contractie de 0,57% in 2012. Preturile din Turcia au crescut, de asemenea, puternic, respectiv cu 6,94%”, mai precizeaza sursa citata.

Topul cresterilor de preturi mai cuprinde: Ucraina(6,24%), Austria(6,01%), Estonia(4,65%) si Germania(3,83%).

In ceea ce priveste scaderile de preturi pe piata rezidentiala, Romaniei i se alatura: Olanda(-7,25%), Rusia(-5,27%), Belgia(-4,6%).

Sursa: www.incomemagazine.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.