Yandex.Metrica

Romania este o tara de restantieri

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Asa cum era de asteptat, romanii sunt restantieri.

Nu surprinde pe nimeni faptul ca actuala stare economica a tarii impiedica cetateanul de rand sa-si gestioneze viata cu eficienta si echilibru. Solicita imprumuturi bancare pentru a se mentine pe linia de plutire insa nu poate plati dobanzile fiindca a ajuns la o oarecare stabilitate financiara tocmai datorita creditului, problema fiind ca nu poate mai mult. Subzista, si atat.

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca restantele la credite ale populatiei si firmelor au crescut in luna aprilie cu 3,1% fata de luna precedenta, ajungand la suma deloc neglijabila de 16,82 miliarde de lei. Conform datelor Centralei Riscurilor Bancare, ponderea restantelor a urcat la 7,20%.

Se pare ca 2010-le s-a incheiat cu o pondere „restantiera” de 6,33%, procentajul ajungand la sfarsitul lunii martie la 7,02%, sau la suma de 16,32 miliarde de lei.

Cu alte cuvinte, la finele lui aprilie institutiile financiare acordasera credite in valoare de 271,46 miliarde lei, din care suma doar 268,26 a ajuns inapoi in conturile bancare.

De asemenea, numarul de interogari ale bazei de date a Centralei Riscurilor Bancare pentru debitorii potentiali cu acordul acestora a ajuns la 112.607, in scadere fata de 128.747 in luna martie.

Banca Nationala a Romaniei ne informeaza ca datele se refera la expunerea fata de un singur debitor, expunere egala sau mai mare de 20.000 lei, si reprezinta 89,7% din valoarea creditelor acordate si a angajamentelor asumate de catre sistemul bancar romanesc, conform datelor Centralei Riscurilor Bancare la 31 decembrie 2010.

Concluzia este clara ca lumina zilei. Cat timp veniturile romanilor vor fi ridicol de mici, restantieri vor fi cu duiumul.

Cu toate ca inca suntem in criza, specialistii sustin ca 2011-le se va incheia cu o crestestere economica de aproximativ 2%.

Se pare ca 2012-le va inregistra o majorare economica de 3,9 %, urmand ca 2013-le sa ne scoata vizibil si concret din marea criza economica in care inca ne zbatem. Tot 2013-le va fi anul in care efectele benefice ale stabilizarii se vor simti si la nivel individual.

Daca usoara redresare de anul acesta e mai mult o chestiune statistica, si deci irelevanta in termeni de experienta individuala, urmatorii ani vor aduce o scadere a somajului si o crestere a salariilor.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Interesul romanilor pentru creditare a crescut usor in aprilie

Romanii au manifestat in aprilie un interes mai mare in ceea ce priveste obtinerea unui credit, comparativ cu luna precedenta. Astfel, numarul celor care si-au facut o evaluare financiara pe site-ul www.efin.ro a crescut cu 3,65%, la 5.481 de persoane, in timp ce numarul evaluarilor financiare realizate a atins nivelul de 15.469, conform datelor Indicelui Efin.ro, care masoara interesul persoanelor[...]

Citeste mai mult
creștere imobiliara 2020
Acum 5 luni 0 Comentarii

Creșteri imobiliare în 2020: tranzacții în valoare de 65 de milioane de euro, în Brașov și Cluj

Românii au luat credite ipotecare de  peste 11 miliarde de lei în 2020, iar Programul Noua Casă a accelerat procesul de achiziție de locuințe. Astfel, valoarea totală a proprietăților tranzacționate în 2020 de agenția imobiliară Blitz a atins cifra de 65 de milioane de euro în Brașov și Cluj. Peste 30% din tranzacții au fost prin intermediul unei forme de[...]

Citeste mai mult
coming back soon