Yandex.Metrica

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a constructiilor din Uniunea Europeana!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa 5 ani de revenire dupa criza economica, constructiile romanesti vor trece pe plus. Comisia de Prognoza a UE anunta o crestere de 7% a sectorului de constructii romanesti in 2015.

Crestere constructii- 04.06Principalul “vinovat” de aceasta evolutie spectaculoasa, pare a fi programul Prima Casa si normele sale tot mai permisive, fapt care a condus spre cresterea galopanta a cererii. De asemenea, politica BNR de reducere a dobanzii de referinta a oferit prilejul bancilor comerciale de a se prezenta in fata clientilor cu produse de credit deosebit de avantajoase, unele chiar mai avantajoase decat Prima Casa. In fine, un al treilea aspect care a impulsionat sectorul constructiilor este nivelul inca scazut al preturilor terenurilor de la marginea marilor orase. Sa nu uitam ca terenurile au avut de suferit cel mai mult in perioada de criza imobiliara, iar preturile acestora inca este departe de cel din anii de boom imobiliar.

Cea mai extinsa zona de dezvoltare imobiliara se gaseste in sudul Bucurestiului. Nu mai putin de 40 de ansambluri imobiliare au fost demarate aici inca de anul trecut, iar anul acesta sunt chiar mai multe, dupa cum apreciaza reprezentantii Digi 24, citand surse din randul dezvoltatorilor imobiliari.

“Chiar in aceasta zona vor aparea in urmatoarea perioada in jur de 50 de blocuri noi si 1.000 de apartamente”, a declarat Bogdan Ivan, reprezentant al unui dezvoltator din sudul capitalei.

“Anul acesta, in primele 3 luni, vanzarile au crescut cu o medie de 40% fata de primele trei luni ale anului trecut. Rezervarile au crescut cu aproximativ 50% fata de anul trecut”, a declarat Ecaterina Mincu, director al unui centru imobiliar.

Potrivit Eurostat, Romania a inregistrat in primul trimestru al acestui an cea mai mare crestere a constructiilor din Uniunea Europeana- 13,4%. Asteptarile specialistilor europeni pentru urmatorii trei ani converg spre un plus constant de peste 5%.

Sursa: Digi24

Echipa Blitz Imobiliare

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Raport BNR: Piata imobiliara si-a pierdut din relevanta macroeconomica

Conform ultimului raport BNR privind Riscurile Financiare ale Romaniei, companiile din sectorul imobiliar au inregistrat, in ultima perioada, o scadere a relevenatei in contextul economiei nationale, pastrandu-si, in schimb, statutul pe piata creditarii bancare. Avand in vedere ca pierderile inregistrate se ridica la suma de 1,7 miliarde lei, analistii BNR ne informeaza ca piata imobiliara va iesi din criza intr-un[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Creditul Prima Casa- colacul de salvare anti-criza pentru cumparator, pentru dezvoltator sau pentru banci?

Dupa perioada de boom imobiliar, cand creditele ipotecare se obtineau respectandu-se conditii minime de acordare, criza globala a lovit puternic sectorul imobiliar si pe cele conexe. Astfel, bancile au fost nevoite sa inaspreasca conditiile de acordare a creditelor pentru achizitia de locuinte si, in acest context, s-a detasat un singur credit accesibil: Prima casa- creditul garantat de stat. Cum a[...]

Citeste mai mult
coming back soon