Yandex.Metrica

Roata se invarte! Investitorii straini “ataca” proprietatile americane

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Numai in ultimul an, numarul tranzactiilor in care sunt implicati clienti straini a crescut cu 25%, principalii “vinovati” fiind canadienii si chinezii.

Au apus vremurile in care principalii investitori veneau din SUA. Acum, datorita crizei imobiliare de proportii, proprietatile americane s-au devalorizat foarte mult si pe fondul unei reasezari a economiei americane, sperantele unei reveniri, si deci a unui castig investind aici, au crescut foarte mult. Drept urmare, in perioada martie 2011- martie 2012, valoarea investitiilor straine in piata imobiliara americana a ajuns la 82,4 miliarde de dolari, conform datelor furnizate de Asociatia Nationala a Agentilor Imobiliari(ANAI).

“Conditiile avantajoase care se pot gasi la momentul acesta in piata atrag din ce in ce mai multi cumparatori straini in SUA”, a subliniat pentru CNN, Moe Veissi, presedintele ANAI.

Cumparatorii straini sunt atrasi in special de proprietatile din statele in care preturile au scazut cel mai mult. Media nationala este de aproximativ 30% intre momentul de aur-2006 si prezent. Este vorba de Florida, California, Texas si Arizona.

Un alt aspect important este legat de cursul de schimb valutar. Monedele statelor din jur s-au apreciat foarte mult in raport cu dolarul; dolarul canadian a castigat 5 procente in ultimul an, iar moneda mexicana cu un incredibil 20%. Astfel, banii cumparatorilor proveniti din aceste tari au devenit mai valorosi.

Conform datelor ANAI, cei mai multi cumparatori straini sunt canadieni(24%), urmati de chinezi(11%) si mexicani(8%).

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Turcia in atentia investitorilor straini!

Economia din Turcia trece printr-o perioada foarte buna, asa cum arata analistii economici, ceea ce a atras atentia investitorilor straini, in principal a britanicilor care, se pare ca au simtit gustul profitului in zona Bosforului. Astfel peste 25% din proprietatile detinute de cetateni straini in Turcia sunt detinute de britanici. Agentia Nationala de Cadastru din Turcia, a prezentat presei de[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Investitorii straini sunt interesati de piata imobiliara din Romania

Piata imobiliara din Romania isi revine in simtiri, iar primul semn care ne obliga sa luam in calcul o revitalizare de lunga durata este interesul crescut al investitorilor straini pentru spatiul economic local. Suntem informati intr-un articol publicat pe www.wall-street.ro ca una dintre cele mai importante companii de consultanta imobiliara, Jones Lang LaSalle, a evaluat in aceasta prima parte a[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Investitorii straini, din nou interesati de piata imobiliara din Romania

Expertii pietei imobiliare ne anunta ca investitorii straini au inceput sa-si exprime interesul in proprietatile vandabile din Romania. In ciuda faptului ca ne-am resemnat deja cu plecarea potentatilor financiari in tarile vecine, pare-se ca pesimismul nostru a fost nefondat, consultantii locali fiind de parere ca dinamica tranzactionala va fi resuscitata prin intermediul sumelor alocate de investitorii care incearca sa-si asigura[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.