Yandex.Metrica

Rezultatele de la BAC nu vor afecta foarte mult preturile chiriilor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Logica stirilor din ultima perioada, ar duce catre un singur raspuns: Bacalaureatul 2012 va decima numarul de studenti din universitatile clujene. Promovabilitatea de sub 50% la nivel national, a tras un semnal de alarma in piata, iar jucatorii s-au impartit in doua tabere. Dincolo de senzationalul unor procente ingrijoratoare aruncate pe piata, se pare ca la unitatile de invatamant care se respecta, procentul celor admisi s-a apropiat de 100%.

O prima tabara sustine ca direct afectata de cifrele vehiculate va fi cererea de locuinte de inchiriat si, in legatura cu aceasta preturile care vor scadea.

“Cererea pentru chirii venita din partea studentilor ar putea scadea, iar studentii sunt cei care alcatuiesc cea mai mare parte a cererii. Aceasta ar putea conduce la o reasezare a chiriilor, deoarece presiunea pe acest segment va scadea. Eu zic ca, in actualul context, am putea asista la o scadere de aproximativ 10% a pretului chiriilor”, este de parere Sanda Moldovan, presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare Cluj.

Cealalta tabara nu se asteapta la schimbari majore pe piata chiriilor, bazandu-se pe faptul ca in realitate numarul de studenti care vor veni la Cluj, va ramane in continuare mare.

“Sa nu uitam ca la liceele bune, promovabilitatea a fost ridicata. Rezultate mai slabe s-au inregistrat la liceele mai slab cotate, precum cele industriale. De aceea cred ca, in acest an, numarul studentilor care vor veni la Cluj nu va scadea, iar cererea pe aceasta piata se va mentine la acelasi nivel. In acest context, nu cred ca vom asista la o ieftinire a pretului solicitat de proprietarii care vor sa isi inchirieze apartamentele”, a subliniat Leonard M., specialist marketing al companiei Blitz Imobiliare.

Mai sunt doar cateva luni, pana in perioada septembrie-octombrie, perioada de foc a chiriilor pe piata clujeana, si atunci vom putea analiza rezultatele si trage concluziile.

Sursa: Transilvania Reporter

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Chiriasul- victima pietei imobiliare romanesti!

Desi am depasit o perioada de criza imobiliara profunda, care a avut darul de a taia fara mila in preturile locuintelor, nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul chiriilor. Preturile chiriilor in marile orase nu a scazut foarte mult fata de perioada de boom imobiliar, transformand chiriasii in "victime" preferate ale pietei imobiliare actuale. Care sunt motivele pentru care chiriasul[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Renasterea Dubaiului!

Paradisul imobiliar din lumea araba, revine in atentia investitorilor dupa o perioada in care criza a lovit puternic zona cu cea mai exploziva ascensiune din lume. In primele 6 luni ale anului 2012, numarul tranzactiilor cu terenuri a crescut cu 21%, conform datelor oferite de Departamentul de Statistica. Acest lucru se datoreaza increderii de care se bucura Dubaiul in randul[...]

Citeste mai mult
coming back soon