Yandex.Metrica

Revin contractele de pre-inchiriere pe piata birourilor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata de birouri va inregistra in 2011 o scadere semnificativa fata de nivelul tranzactional de anul trecut. In ciuda faptului ca se vor livra cu aproximativ 40% mai putine spatii pentru birouri, realitatea din spatele aparentelor este, in fapt, mai mult decat pozitiva.

Din cei 150.000 de mp livrati anul acesta, jumatate reprezinta tranzactiile blocate aproape iremediabil de criza economica, tranzactii care, in acest prim trimestru al lui 2011, au foarte mari sanse de a fi definitivate. Iata ca piata imobiliara din Romania isi revine incet dar sigur.

Conform unui studiu efectuat de compania de consultanta The Advisers/Knight Frank, piata de birouri va cunoaste si o puternica orientare spre politicile eco, ceea ce inseamna ca, in esenta, ca se vor cauta cu preponderenta cladirile “verzi”. Consecintele economice ale acestei tranzitii eco sunt, daca nu definitorii pentru acest an, cel putin suficient de importante pentru a fi luate in calcul pentru investitiile de viitor.

In ceea ce priveste cererea, estimam ca se va situa la un nivel asemanator cu cel inregistrat in 2010, cand au fost tranzactionati aproximativ 225.000 mp. Avand in vedere livrarile reduse, acest lucru va influenta in mod automat rata de neocupare, ducand la scaderea ei, in special in zonele de centru si semi-centru”, notează studiul The Advisers/Knight Frank.

2011-le va aduce, in ceea ce priveste sectorul pietei de birouri, o modificare esentiala. Daca prima parte a anului va cunoaste o preeminenta a chiriasului, avand in vedere ca exista momentan foarte multe spatii disponibile, a doua parte a anului va inregistra, pe masura ce ofertele vor scadea dramatic, o augmentare semnificativa a puterii de negociere a proprietarului. Finalul acestui an si intregul an viitor vor readuce pe piata faimoasele contracte de preinchiriere pentru proiectele livrate in 2013 si 2014.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

O posibila resuscitare a pietei constructiilor

Piata de constructii din Romania este, daca nu la pamant, cel putin grav avariata de recentele evenimente de factura economica. In ciuda faptului ca predictiile sunt sumbre, exista voci care sustin ca acest sector este pe cale de a-si reveni si de a ajunge la un nivel de stabilitate relativ similar cu cel inregistrat inainte de recesiune. Razvan Bobe, Director[...]

Citeste mai mult
coming back soon