Yandex.Metrica

Retailul romanesc va “activa” la intensitate redusa

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Specialistii intr-ale retailului ne informeaza ca acest sector va cunoaste, cel putin anul viitor, o injumatatire a numarului de proiecte demarate. Se pare ca orasele din Romania au ajuns la suprasaturatie, centrele comerciale riscand sa devina simple aglomerari semi-functionale.

Avand in vedere ca aproape toate spatiile urbane au fost impanzite de malluri si de hipermarketuri, nu este de mirare ca dezvoltatorii de pe piata de retail s-au trezit in trista situatie de a nu mai avea loc.

Tot ceea ce urmeaza de-acum inainte va trebui gandit pana la ultimul detaliu. Cu alte cuvinte, tot ceea ce urmeaza de-acum inainte va fi inteligent si responsabil pus in practica, sau cel putin asta e speranta noastra.

Acestea fiind spuse, sfarsitul  acestui an va fi unul foarte dinamic din punctul de vedere al retailului. In toamna aceasta se vor deschide centre comerciala la fiecare doua saptamani.

In 2012 s-au anuntat, in schimb, doar 3 inaugurari: Corall Constanta, Prima Shopping Center Oradea si Uvertura Botosani. Este mai mult decat evident ca se vor lansa si alte proiecte, insa trecutul ne-a obisnuit cu o avalansa atat de spectaculoasa de anunturi  incat parcimonia de acum este de-a dreptul deprimanta.

Desi exista cateva zeci de proiecte de retail in stadiu de lucru, se vor finaliza in 2012 prea putine pentru a fi relevante la nivel de piata. Printre acestea se numara mallul Adora din Craiova, la care portughezii de la Sonae Sierra au anuntat recent ca vor incepe lucrarile, in timp ce sud-africanii de la NEPI au anuntat, de asemenea, ca vor incepe anul acesta lucrarile la un centru comercial in Ploiesti, centru care ar putea fi deschis cel tarziu la sfarsitul anului viitor.

In ciuda a ceea ce s-a scris pana acum, sectorul de retail o duce relativ bine, existand o serie de companii in plina si exuberanta expansiune. Auchan, Cora, New Yorker, Takko, H&M, C&A si Inditex sunt doar cateva dintre brandurile cu succes in Romania.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult