fbpx Yandex.Metrica

Retail-ul, prosper si in 2011

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Am fost informati acum cateva zile ca, in urma unor studii de piata realizate de varii companii de specialitate, s-a ajuns la concluzia ca retail-ul a fost si continua sa fie singurul sector imobiliar care nu pare sa fie afectat de recesiune in mod dramatic.

Conform reprezentantilor CB Richard Ellis, retail-ul va fi cel mai prosper segment si in 2011. Dezvoltatorii aparent imuni la efectele crizei economice vor achizitiona terenuri apartinand unor foste fabrici, si vor prelua proiectele abandonate de investitorii ruinati de recesiune.

Suntem informati, via Ziarul Financiar, ca mai bine de jumatate din operatiunile imobiliare definitivate anul trecut au fost direct legate de noile lanturi de hiper- si supermarketuri care vor redinamiza retail-ul national.

Un relativ egal succes de piata imobiliara il au sectoarele industrial-logistice si de birouri, acestea reprezentand, alaturi de retail-ul in continua evolutie, singurele segmente dinamice si mai mult sau mai putin prospere ale anului trecut.

Aproape toti operatorii de hiper si supermarketuri au fiecare in plan 4-5 astfel de tran­zactii, iar suprafata tranzactionata ar putea fi im­presionanta“, a declarat Luiza Moraru, seful De­partamentului de retail al CBRE.

Compania CB Richard Ellis a “bifat” recent intermedierea celei mai mari tranzactii din sectorul industrial inregistrata in ultimii doi ani, si anume achizitia unui teren de 310.000 de euro in proximitatea Autostrazii Bucuresti-Pitesti. Cu toate ca n-au fost livrate, in mod public, datele concrete legate de aceasta tranzactie de amploare, suntem inclinati sa credem ca suma implicata a fost cuprinsa intre 3,1 si 6 miliarde de euro.

Concluzia este mai mult decat clara. Retail-ul o duce bine, iar odata cu acesta o duce, daca nu bine cel putin decent, si sectorul comercial national. Chiar daca multitudinea de super- si hipermarketuri din Romania nu vor smulge economia din impasul financiar din care nu mai pare sa iasa, este totusi de bun augur faptul ca exista dezvoltatori dispusi sa riste si sa investeasca in piata noastra aflata, daca e sa fim optimisti, in convalescenta.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Se anunta zile bune pentru piata de retail din Romania

Cel mai recent studiu de piata DTZ Fair Value Index arata ca Romania a iesit din conul de umbra si a redevenit atractiva pentru investitorii de peste granite. Trebuie, insa, remarcat faptul ca aceasta revenire a tarii noastre pe radarul dezvoltatorilor imobiliari este in directa si exclusiva legatura cu segmentul de retail. La nivel european, piata imobiliara a inregistrat, cel[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

De ce ne parasesc investitorii straini

Se stie ca piata imobiliara din Romania a fost dinamizata de investitiile straine. n ciuda faptului ca oficialii guvernamentali persista intr-un patriotism vetust, sustinand sus si tare ca economia locala a cunoscut boom-ul pre-recesiune datorita miscarilor esentialmente interne, adevarul este ca fara aportul investitional de peste granite am fi fost pe nicaieri. Avand in vedere ca investitorii straini isi fac[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
coming back soon