Restantierii nu vor plati amenzi in anul electoral

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Inainte de toate, trecem razant in revista detaliile legate de politele de asigurare obligatorie, polite pe care cetatenii romani nu se inghesuie sa le plateasca. Pana in data de 15 iulie 2011 trebuie platite, conform solicitarii coercitive a Ministerului Administratiei si Internelor, sume relativ modice care sa permita statului sa despagubeasca proprietarii de locuinte distruse de inundatii, cutremure si/sau alunecari de pamant. Bravii cetateni care intarzie, dintr-un motiv sau altul, cu plata, vor fi amendati cu sume cuprinse intre 100 si 500 de lei.

Viitorul suna, insa, bine pentru cei care nu vor sa plateasca. 2012-le este un an electoral, ceea ce inseamna ca primariile vor incerca sa se puna bine pe langa alegatori, scutindu-i, printre altele, si de amenzile pentru neplata faimoaselor polite de asigurare obligatorie.

Nu cred ca vreun primar din Romania va aplica amenzi cetatenilor, respectiv proprietarilor, din localitatea pe care o conduce, in conditiile care acestia l-au ales, iar 2012 va fi un an electoral“, a declarat Emil Draghici, Presedintele Asociatiei Comunelor din Romania, intr-un interviu acordat celor de la Mediafax.

Chiar daca Legea 260/2008 ma obliga sa amendez proprietarii locuintelor neasigurate, personal, ca primar al localitatii Vulcana-Bai, voi aplica intr-o prima faza doar avertismente, conform OUG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, pentru a ramane intr-o relatie amiabila cu acestia“, a mai spus Draghici.

Insa, dupa cum bine stiti, neplata politelor poate duce, in cazuri extreme, la consecinte cel putin iritante. Proprietarii „avariati” de cutremure, inundatii si alunecari de teren nu vor primi despagubiri de la stat sau de la institutiile locale.

Listele „intarziatilor” vor fi intocmite de reprezentantii PAID (Pool-ul Asigurarilor Impotriva Dezastrelor) si livrate autoritatilor locale. Acestea vor trimite, in termen de trei zile de la data primirii listelor, scrisori de instiintare, cu confirmare de primire, catre debitori.

Sumele solicitate, care sume par infinit de mari din perspectiva proprietarilor de locuinte, sunt urmatoarele: 20 de euro pentru locuintele de tip A (structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si 10 euro pentru locuintele de tip B ( pereti din materiale nesupuse tratamentelor termice si/sau chimice).

A spune ca situatia este critica inseamna a sublinia o evidenta. Asteptam cu interes alte informatii legate de infamele polite de asigurare obligatorie.

Sursa: Wall-Street.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.