Yandex.Metrica

Renovarea locuintei prin credit

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Pentru renovarea, imbunatatirea sau reabilitarea locuintelor, bancile/institutiile financiare nebancare pun la dispozitia clientilor credite de nevoi personale, cu sau fara ipoteca, precum si credite ipotecare special dedicate acestor cheltuieli.

Criteriile de eligibilitate variaza in functie de politica interna de creditare a fiecarei institutii. Aceste conditii se pot referi la nivelul si tipul venitului net, la varsta solicitantului, vechimea acestuia in munca, istoricul sau de creditare etc.

CEC Bank se numara printre bancile care au in oferta credite destinate special modernizarii si repararii de locuinte. Suma maxima ce poate fi acordata este de 700.000 euro, iar perioada de creditare este de cel mult 10 ani. Clientii au posibilitatea utilizarii serviciului de Internet Banking gratuit pentru primele 3 luni. Perioada maxima de gratie, in functie de durata de creditare, este de pana la 60 zile calendaristice. Aportul propriu nu este obligatoriu, iar garantiile solicitate sunt ipoteci imobiliare asupra proprietatilor imobiliare locative. Dobanda aferenta imprumutului in euro este variabila, respectiv 6,71% (EURIBOR 3M + 6,50%). In cazul creditelor in lei, dobanda este 8,18% (ROBOR 6 M + 1,90%).

Comisionul pentru analiza dosarului este de 120 euro, iar comisionul pentru administrarea imprumutului este de 0,4%, aplicabil lunar la soldul curent al acestuia.

Dobanda aferenta creditului pentru renovare de la ProCredit Bank este fixa, avand valoarea de 16,5% la lei si 12,5% la euro. Banca percepe un comision de analiza dosar de 400 lei/100 euro. In cazul in care clientul nu are cont curent deschis la banca, va fi necesara deschiderea unuia contra unui cost de 5 lei. Banca percepe un comision de administrare a contului curent al clientului in care se acorda imprumutul in valoare de 2 lei / 0,5 euro pe luna.

Si Garanti Credite Ipotecare ofera un credit special dedicat pentru renovarea locuintelor, pe o perioada de maximum 30 de ani. Avansul solicitat de banca este de 25%, imprumutul acordandu-se in cel mult 2 transe. Nu exista o valoare maxima a creditului.

Institutia percepe un comision de analiza de 600 euro si un comision de administrare lunara de 0,12%. Rata dobanzii este variabila in functie de evolutia Euribor la 6 luni si are valoarea de 5.38%.

Pentru veniturile obtinute in strainatate , documentele redactate in limba engleza nu trebuie traduse si legalizate.

Imprumutul poate fi obtinut pe baza declaratiei clientului, a unui deviz estimativ de lucrari si justificarea banilor cheltuiti pentru 60% din valoarea creditului acordat. Bunul imobiliar asupra caruia se pune ipoteca trebuie sa apartina solicitantului sau unei terte parti. Se poate pune ipoteca suplimentar si pe un alt imobil, urmarindu-se insa destinatia creditului.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 2 Comentarii

Bancile au inasprit conditiile de creditare

Standardele de creditare au devenit mai restrictive in primele trei luni din acest an pentru creditele acordate companiilor si pentru cele destinate achizitiei de terenuri si locuinte pentru populatie, in timp ce in cazul creditelor de consum standardele au fost inasprite marginal. Pentru cel de-al doilea trimestru, bancherii prognozeaza o continuare a inaspririi standardelor de creditare in cazul imprumuturilor ipotecare,[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
coming back soon