Yandex.Metrica

Renasterea sectorului constructiilor!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Vesti bune din sectorul constructiilor, de data aceasta certificate din punct de vedere statistic. Anuntam zilele trecute noi ansambluri imobiliare in zona Clujului si iata ca azi a venit si confirmarea: volumul total al constructiilor in primul semestru al anului a inregistrat o crestere de 7,5% conform datelor Institutului National de Statistica(INS).

Cresterea se raporteaza la intreaga perioada de 6 luni, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, pentru ca in realitate, daca raportarea se face numai la zilele lucratoare, cresterea este de 7,7%.

Este de asemenea de precizat, si procentul este semnificativ, faptul ca volumul lucrarilor pe segmentul constructiilor noi, a fost cu 18% mai mare decat cel din primul semestru al anului trecut, cresterea fiind substantiala. Cel mai mult au crescut insa, lucrarile ingineresti cu 20,4%, pentru ca in cazul cladirilor rezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 17,2%, iar in cazul celor nerezidentiale cu 0,8%.

De asemenea, mai mentionam faptul ca in ceea ce priveste reparatiile capitale, precum si la intretinerea si reparatiile curente situatia sta exact pe dos, inregistrandu-se scaderi de 14,3%, respectiv 4,5 %.

Analizand datele INS, putem spune ca semnalul este unul pozitiv si ca sectorul constructiilor, luat ca ansamblu, in prima jumatate a anului 2012, s-a revigorat. Totusi, constructiile de locuinte au scazut, la fel si lucrarile de reparatii si de intretinere, care au fost in anii de criza colacul de salvare al firmelor de constructii. Drept urmare, marile proiecte de dezvoltare a infrastructurii au fost cele care au dominat aceasta perioada a sectorului constructiilor, lucru imbucurator, pentru ca orice dezvoltare pe aceasta latura atrage investitii in celelalte laturi ale economiei, inclusiv in sfera constructiilor de locuinte, unde previziunile noastre pentru perioada urmatoare conduc spre o crestere evidenta.

Sursa: www.business24.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor, dinamizata de investitiile industriale

Piata constructiilor inregistreaza, in aceasta perioada ambigua si imprevizibila, o crestere modesta, sectoarele dinamice fiind cele ale reparatiilor si ale investitiilor industriale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca volumul constructiilor a ajuns, in luna august, la nu mai putin de 6,7%. Trebuie remarcat, insa, faptul ca segmentul rezidential are o pondere neglijabila in dinamica actuala[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Sectorul constructiilor a intrat in picaj

Imopedia.ro ne informeaza ca sectorul constructiilor inregistreaza un nou picaj. In luna aprilie a acestui an s-au eliberat circa 3700 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 6,8% mai putin decat in luna martie, si cu aproximativ 38,6% mai putin decat in luna aprilie a anului trecut. Daca luam in considerare faptul ca 2010-le a fost, probabil, cel mai dramatic[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a constructiilor din Uniunea Europeana!

Dupa 5 ani de revenire dupa criza economica, constructiile romanesti vor trece pe plus. Comisia de Prognoza a UE anunta o crestere de 7% a sectorului de constructii romanesti in 2015. Principalul "vinovat" de aceasta evolutie spectaculoasa, pare a fi programul Prima Casa si normele sale tot mai permisive, fapt care a condus spre cresterea galopanta a cererii. De asemenea,[...]

Citeste mai mult
coming back soon