Reguli noi pentru asigurarile de locuinte de la 1 septembrie!

Un nou set de reguli pentru proprietrarii de locuinte intra in vigoare de la 1 septembrie 2012. Conform noilor norme, proprietarii nu vor putea incheia o polita facultativa daca nu au deja una obligatorie!

Nici amenintarea amenzilor pentru cei care nu-si incheie asigurari obligatorii de locuinte, nu a avut vreun efect, pentru ca nu exista in acest moment un sistem integrat care sa puna la dispozitia primariilor listele cu cei care nu si-au incheiat asigurari de locuinte, iar reprezentantii locali nu pot opera amenzi pentru cei rau-platnici. Mai mult, primariile nu sunt co-interesate in acest proces de recuperare, pentru ca nu ele sunt beneficiarele ci companiile de asigurari.

Noua strategie PAID este de a convinge clientii sa-si incheie asigurari obligatorii pentru ca, in caz contrar, nu vor putea sa-si incheie asigurari facultative, care acopera o mai mare gama de lucruri asigurate la un pret asemanator.

“In ultimii ani, foarte multi proprietari au preferat sa incheie o asigurare facultativa decat una obligatorie, deoarece costurile sunt apropiate, iar riscurile acoperite sunt mult mai mari in cazul politelor facultative. In noile conditii, este foarte probabil ca persoanele cu venituri scazute sa renunte la asigurarea facultativa in favoarea celei obligatorii. Acest lucru va afecta negativ situatia lor, deoarece vor ramane expusi unor riscuri importante, precum incendiul, care nu este acoperit prin polita obligatorie”, arata specialistii conso.ro

Cine pierde si cine castiga de pe urma acestor modificari?

Cu siguranta pierd proprietarii de locuinte, care vor renunta la politele facultative in favoarea celor obligatorii, fiind expusi la riscuri mai mari, neacoperite. De asemenea, pierd firmele de asigurari care nu fac parte din PAID si care nu pot vinde astfel polite obligatorii. Daca pana in prezent aceste firme puteau concura cu succes membrele PAID, dupa 1 septembrie vor avea un dezavantaj major pentru ca putine vor fi cazurile in care proprietarii de locuinte isi vor face doua polite, una obligatorie si una facultativa. De castigat, castiga doar societatile de asigurari membre PAID, pentru ca si in cazul in care vor exista proprietari care isi vor incheia doua polite, este mica probabilitatea in care ei isi for face o polita obligatorie la o companie membra PAID si una la o companie de asigurari din afara grupului PAID.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Distribuie pe:

Blitz Imobiliare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master