Yandex.Metrica

Regulamentul BNR va genera o depreciere a pietei rezidentiale

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, este de parere ca noul regulament de creditare va modifica dinamica pietei imobiliare, segmentul de proprietati a caror valoare depaseste 100.000 de euro urmand a inregistra deprecieri considerabile.

Cred ca este o miscare sensibila. BCR nu va fi afectata de regulament, pentru ca cea mai mare parte a creditarii noastre este pe segmentul Prima Casa, care nu este afectat de regulament. Oricum, per ansamblu, cererea in cazul BCR nu va fi afectata. Pentru piata per ansamblu este clar ca, daca vrei sa vinzi un apartament mare, vei avea o sarcina dificila, daca vrei sa vinzi o vila vei avea o sarcina dificila. Eu cred piata va fi afectata“, sustine Bruynseels.

Potrivit acestuia, impactul regulamentlui de creditare se va simti cel mai mult in cazul imobilelor a caror valoare trece de 100.000 de euro.

In mod clar, piata va incetini, ceea ce va afecta pretul proprietatilor mari, a caror valoare depaseste 100.000 de euro. Cred ca proprietatile care depasesc aceasta suma vor fi in mod clar afectate. Piata va incetini, iar pretul proprietatilor va scadea din aceasta cauza“, adauga presedintele executiv al BCR.

Conform noului regulament BNR, avansul solicitat de banci va fi de cel putin 25% la creditele imobiliare in euro si de 40% la imprumuturile imobiliare in alte valute, daca veniturile solicitantului nu sunt obtinute in moneda respectiva sau nu sunt indexate la acea valuta.

Programul Prima Casa este, dupa cum bine stiti, exceptat de la aceste conditii.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Programul Prima Casa a mentinut sectorul imobiliar pe linia de plutire

Anii de criza si-au pus in mod cert amprenta asupra pietei imobiliare. Preturile apartamentelor s-au redus la jumatate in aceasta perioada, proprietatile cu destinatie rezidentiala cunoscand la randul lor scaderi importante de preturi. “Peste 80% din diminuarea preturilor apartamentelor s-a produs inainte de aparitia programului Prima Casa. In anii urmatori, tendinta de scadere s-a diminuat treptat, fiind de maxim 5%[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

S-a dat startul programului "Prima Casa 4"

Suntem informati ca programul Prima Casa 4 a fost, in sfarsit, demarat. Desi Radu Gratian Ghetea a declarat recent ca CEC Bank va fi prima institutie financiara care va acorda credite ipotecare in cadrul proiectului guvernamental, se pare ca reprezentantii BCR-ului au fost mai operativi, Cornel Cojocaru, directorul executiv al Directiei de Comunicare BCR, informandu-ne ca primele dosare vor putea[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

BCR-ul ne anunta ca anul 2011 e ideal pentru tranzactiile imobiliare

Conform spuselor lui Lucian Anghel (via money.ro), economistul-sef al BCR-ului, anul 2011 este ideal pentru tranzactiile imobiliare. Cu toate ca inca suntem in criza, specialistii sustin ca anul se va incheia cu o crestestere economica de aproximativ 2%. Aceasta mica revitalizare nu ne va scoate din recesiune in totalitate, insa va da startul unui proces de redresare macro-economica, proces care[...]

Citeste mai mult
coming back soon