fbpx Yandex.Metrica

Record negativ pentru Autostrada Transilvania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Inceputa in 2004, Autostrada Trasilvania se pare ca va fi gata cel mai devreme in 2020, desi unele voci mai pesimiste dau ca data de finalizare anul 2026! Proiectul prevede 415 km de autostrada, iar in 7 ani de la demararea lucrarilor avem cu putin peste 10% din lungimea prevazuta. In schimb, fondurile guvernamentale utilizate pana in prezent ar fi trebuit sa acopere jumatate din valoarea investitiei.

Din lume adunate
Recordul Autostrazii Transilvania ar putea fi omologat in celebra Carte a Recordurilor. Practic, o persoana nascuta in 2004, in momentul terminarii lucrarilor ar finaliza studiile superioare! Partea pozitiva este ca putem concura cu marile constructii ale lumii macar ca durata de executie. Astfel Autostrada Transilvania (415 km)concureaza cu Autostrada Tras-Siberiana(11.000 km), cu Trans-Canada Highway(10.000 km), cu Australia’s Highway 1(20.000 km), sau cu Autostrada Karakoram(doar 1300 km, care leaga China de Pakistan, dar care a fost construita la o altitudine de peste 4500 de metri). Toate acestea au fost construite in aproximativ 20 de ani.

Si vestile “bune” nu se opresc aici. Conform ultimului raport al Forumului Economic Mondial, calitatea drumurilor din Romania este sub nivelul celor din Botswana, Namibia, Sri Lanka, Rwanda, Trinidad-Tobago, Burkina Faso, etc. Asa cum am spus anterior, exista si vesti bune, atat ca ele nu sunt neaparat pentru romani. De exemplu, Marocul va finaliza in 2013 lucrarile la o autostrada de 172 de km, care traverseaza Muntii Atlas, iar Germania, construieste anual 1.700 km de autostrada cu un ritm de 3,5 km pe zi!!
In prezent Romania are 313 km de autostrada si se preconizeaza ca in cativa ani vom avea 845 de km(cam cat construieste Germania in jumatate de an).

sursa: incont.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Noi kilometri de autostrada gata in 2012!

Potrivit ministrului transporturilor, doamna Anca Boagiu, in 2012 vor fi finalizati 90 de kilometri de autostrada, iar in 2013 inca 550 de kilometri adica aproape dublu fata de ce avem in prezent. "Anul 2013 va fi anul de finalizare a lucrarilor contractate in 2011, urmand sa fie finalizati 550 de kilometri de autostrada", a declarat doamna ministru. Potrivit proiectului de[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

123 km de autostrada pana la sfarsitul lui 2011

Emil Boc ne anunta ca, pana la sfarsitul anului 2011, Romania va avea 123 km functionali de autostrada, 90 fiind deja finalizati. In conditii normale de existenta sau, cu alte cuvinte, in cazul unei existente intr-o tara normala, o astfel de declaratie s-ar inscrie in categoria faptelor diverse. In cazul nostru, insa, „bravada” premierului are o cu totul alta semnificatie.[...]

Citeste mai mult
coming back soon