Yandex.Metrica

Reconstructia caselor inundate, acoperita din bugetul ANL

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ministerul Dezvoltarii a fost mandatat sa inceapa demersurile legale si procedurale de achizitionare a materialelor pentru reconstructia caselor distruse de inundatii si sa suporte din bugetul Agentiei Nationale de Locuinte (ANL) costurile initiale ale materialelor, a anuntat premierul Emil Boc, potrivit Mediafax.

“De la Fondul de rezerva, ulterior, prin rectificare bugetara, vom completa bugetul ministerului cu sumele aferente. Am stabilit ca aceasta procedura de achizitie sa se faca utilizand procedura licitatiei publice prin Bursa de Marfuri”, a adaugat Boc, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a precizat ca Executivul a adoptat si o hotarare prin care se permite finantarea hartilor de risc din Fondul de Mediu si Programul Operational Sectorial de Mediu, harti pentru care vor mai fi alocate 167 milioane lei pentru intervalul 2010-2012.

“Romania s-a angajat sa termine hartile de risc in 2013”, a spus Borbely. Tot in sedinta de miercuri, Guvernul a aprobat alocarea a 33 de milioane de lei pentru indiguiri pe o lungime de 18 kilometri a malului drept al Siretului si pentru suprainaltarea pe o lungime de 5,5 kilometri a digului in localitatea Grindu, judetul Tulcea.
Sursa: Bloombiz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Inundatiile si austeritatea au adus sfarsitul programului social de locuinte

Bugetul Dezvoltarii, redus cu 10%, planul de apartamente, cu peste 75% Bugetul Ministerului de Dezvoltare a fost pus pe regim de avarie. Toate programele de constructii care mentineau iluzia unei „indus­trii” de constructii reziden­tiale in provincie vor deveni acum o amintire pentru beneficiarii din sectorul privat - furnizori, antreprenori de cons­tructii si tinerii locatari cu chirie. Agentia Nationala pentru Locuinte[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Programul "Prima Casa 4" a fost blocat

Ziarul Financiar ne informeaza ca programului Prima Casa 4 a fost blocat. Cu toate ca premierul Emil Boc a declarat la sfarsitul lui aprilie ca aceasta a patra editie a proiectului imobiliar guvernamental poate debuta imediat dupa sarbatorile pascale, aspectele tehnico-legale s-au complicat inoportun. Se pare ca Prima Casa 4 nu poate fi demarat intrucat protocolul de colaborare cu Fondul[...]

Citeste mai mult
coming back soon