Yandex.Metrica

“Recensamantul populatiei si al locuintelor” va costa 45 milioane de euro

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca recensamantul populatiei si al locuintelor va fi demarat in 20 octombrie, amplul proces de inventariere urmand a fi incheiat cel tarziu in data de 31 a aceleiasi luni.

Primul dupa intrarea Romaniei in UE si cel mai complex din 1989 incoace, recensamnatul pregatit de oficialii guvernamentali va costa nu mai putin de 45 milioane de euro. Rezultatele vor fi facute publice intre anii 2011 si 2014.

Posibilitatea persoanelor de a-si declara dubla cetatenie, apartenenta la o anumita etnie sau cult religios, dar si intrebarile pentru persoanele cu dizabilitati sunt printre noutatile introduse in Recensamantul populatiei si al locuintelor.

Date preliminare privind populatia stabila a Romaniei, numarul cladirilor, locuintelor si gospodariilor vor fi facute publice printr-un comunicat in ianuarie 2012. Datele preliminare ale recensământului, cum ar fi numarul de persoane recenzate, numarul de persoane plecate din tara, structura populatiei pe sexe sau numarul de cetateni straini, vor fi prezentate in luna aprilie 2013, urmand ca datele finale sa fie date publicitatii in trimestrul IV al anului 2013, a declarat presedintele INS, Vergil Voineagu.

Recensamantul ne va informa asupra dinamicii populatiei si a viitorului. Elaborarea de strategii sau bugete nu pot fi facute fara datele unui „inventar” responsabil, dupa cum au declarat chiar oficialii ONU in Romania.

Daca ar fi sa emitem o ipoteza legata de acest recensamant aceasta ar fi reducerea populatiei. In mod constant, din 1990 incoace sporul populatiei Romaniei este unul negativ. De asemenea, cei plecati din tara pentru o perioada mai mare de 12 luni nu mai sunt socotiti ca facand parte din populatia tarii. In urma recensamantului vom afla cate persoane sunt apte de munca, cati someri exista, cati pensionari, care este nivelul de pregatire al populatiei, a mai spus Voineagu.

Presedintele INS a adaugat ca exista posibilitatea ca persoanele care lipsesc din tara in perioada 20 – 31 octombrie sa ridice formularele de la consiliile locale, organizate la nivelul fiecarei localitati si al fiecarui sector.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Ramane cum am stabilit: o singura polita de asigurare pentru locuinte!

Desi, incepand cu 1 septembrie 2012, Comisia de Supraveghere a Locuintelor a impus asigurarea locuintelor prin doua polite diferite, una obligatorie si una facultativa, PAID anunta ca proprietarii nu vor fi obligati sa incheie doua polite, una fiind de ajuns. Telenovela continua in segmentul asigurarilor obligatorii de locuinte, un proiect elaborat gresit din start. Nu poti obliga intraga populatie a[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

11 banci acorda credite prin "Prima Casa 4"

Am fost informati saptamana trecuta ca CEC Bank si-a revizuit normele interne si ca, imediat ce va primi acordul BNR, va oferi primele credite clientilor care vor sa achizitioneze apartamente sau case in lipsa unui capital monetar personal. Reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii au declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca nu mai putin[...]

Citeste mai mult
coming back soon