Yandex.Metrica

Ramane cum am stabilit: o singura polita de asigurare pentru locuinte!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi, incepand cu 1 septembrie 2012, Comisia de Supraveghere a Locuintelor a impus asigurarea locuintelor prin doua polite diferite, una obligatorie si una facultativa, PAID anunta ca proprietarii nu vor fi obligati sa incheie doua polite, una fiind de ajuns.

Telenovela continua in segmentul asigurarilor obligatorii de locuinte, un proiect elaborat gresit din start. Nu poti obliga intraga populatie a tarii sa-si asigure locuinta in fata a trei calamitati: cutremure, inundatii si alunecari de teren, fara a stine cont de zona in care se afla locuinta. De exemplu, locuitorii din Ardeal, datorita pozitiei geografice- in interiorul Arcului Carpatic-, nu vor fi niciodata afectati de cutremure. Daca detaliem si mai mult, un proprietar de apartament din cartierul Gheorgheni, nu va fi afectat nici de inundatii, nici de alunecari de teren. Drept urmare, numarul celor care isi fac asigurari obligatorii de locuinte scade constant, desi amenintarea amenzilor persista.

“PAID(Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) va implementa, in perioada urmatoare, un sistem care va simplifica procedura pentru proprietarii care doresc sa isi asigure locuintele peste sumele minime prevazute in legislatia in vigoare. Speram ca in cel mai scurt timp sa nu mai fie nevoie de incheierea a doua polite- obligatorie si facultativa-, si sa implementam un sistem care sa permita acoperirea riscurilor obligatorii si a celor suplimentare pe o singura polita de asigurare”, a declarat Aurelia Cristea, directorul general al PAID.

Noul sistem propus de PAID doreste sa ofere posibilitatea proprietarilor sa-si asigure locuintelor pentru sume mai mari, platind o suma mai mare, care sa-i protejeze, pe langa riscurile asigurate de asigurarea obligatorie, si de alte riscuri.

“Obiectivul principal al PAID este gestiunea celor trei riscuri majore de dezastre naturale la care proprietarii de locuinte sunt expusi (cutremure, inundatii, alunecari de teren)”, a completat Aurelia Cristea.

Atata timp cat polita de asigurare tine cont doar de tipul constructiei, nu si de zona unde este amplasata(plus alte criterii), programul national de asigurare obligatorie a locuintelor merge pe un drum gresit.

Programul a demarat in august 2012 si presupune asigurarea locuintelor pentru sume intre 10.000 si 20.000 de euro, in functie de tipul constructiei, valoarea politei fiind stabilita la 10, respectiv 20 de euro pe an. Proprietarii care nu incheie asigurari obligatorii pot fi amendati cu sume cuprinse intre 100 si 500 de lei.

Sursa: Business 24

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

S-a schimbat schimbarea! Polita facultativa poate tine locul celei obligatorie!

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) a fost anulat in instanta desi, decizia nu este irevocabila. Conform ordinului, proprietarii care aveau polite facultative, erau obligati sa-si faca si polita obligatorie. Drept urmare, avand azi o polita facultativa, care sa includa cele 3 riscuri, cutremur, inundatii si alunecari de teren, este suficient. "Se suspenda executarea Ordinului CSA 15/2012 si a Normelor[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Asigurarea obligatorie a locuintelor- bilantul a doi ani de neimpliniri

Data de 15 iulie 2011 a insemnat termenul-limita pentru asigurarea locuintelor impotriva celor trei tipuri de daune majore: cutremure, alunecari de teren si inundatii. Insa in prezent, aceasta masura nu se mai aplica in forma initiala, pentru ca a avut numeroase lacune. Obligativitatea politelor si amenzile mari anuntate au facut ca in primele luni de campanie numarul asigurarilor incheiate sa[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Statul va plati mai multe polite de asigurare obligatorie a caselor, dupa masurile de austerite !

Statul va plati mai multe polite de asigurare obligatorie a caselor pentru asistatii social, in conditile in care masurile de austeritate vor spori numarul acestora, in prezent fiind circa 400.000 de persoane asistate social la nivel national, a declarat pentru NewsIn presedintele PAID. Potrivit legii, statul are obligatia sa achite politele de asigurare obligatorie a locuintelor pentru aceasta categorie. "Randurile[...]

Citeste mai mult
coming back soon