Yandex.Metrica

Raiffeisen Bank acorda credite “Prima Casa”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca Raiffeisen Bank a intrat in programul Prima Casa 4 in mod oficial. Institutia financiara acorda credite ipotecare in lei si euro pe o perioada de maximum 30 de ani, plafonul alocat acestui proiect fiind de 115 milioane de euro.

Pentru creditele in euro, dobanda este Euribor la 3 luni – in prezent, 1,53% + 3,7% marja bancii, iar pentru creditele in lei este Robor la 3 luni – in prezent 5,48 % + 2,2% marja bancii (dobanzi valabile pentru clientii cu conturi de salariu la Raiffeisen Bank).

Avansul minim acceptat este de 5%, iar valoarea maxima care poate fi acordata este de 57.000 euro sau 66.500 euro pentru imobile cu autorizatie de construire emisa dupa 22 februarie 2010.

Raiffeisen Bank a acordat in 2010 si 2011 credite de achizitie locuinte prin programul Prima Casa in valoare de aproximativ 115 milioane euro, iar in aceasta noua etapa, banca va putea continua sa finanteze in limita aceleiasi sume.

Institutiile financiare au acordat, in prima luna de la lansarea programului, doar 300 de credite cu o valoare cumulata de 12 milioane euro. In ciuda faptului ca anul  trecut valoarea medie a imprumuturilor acordate ajungea la nu mai putin de 80 milioane euro, reprezentantii bancilor implicate in Prima Casa 4 sunt de parere ca nu se poate vorbi de o lipsa de interes a romanilor pentru aceste credite, ci doar de o simpla, temporara si irelevanta relaxare.

In primul rand, piata imobiliara este o piata sezoniera in care anotimpurile extreme, vara si iarna, sunt anotimpuri in care, in general, numarul de tranzactii este mic. Este posibil sa asistam la o revigorare după intoarcerea romanilor din vacante., a spus Radu Zilisteanu, analist imobiliar si doctor in economie.

Mai mult decat atat, eminentele cenusii ale acestui sector fluctuant si imprevizibil sustin ca plafonul suficient de mare alocat programului Prima Casa 4 este de natura sa tempereze cetatenii romani si sa le ofere confortul psihic necesar unei analize consistente si responsabile a pietei imobiliare.

Daca maine s-ar anunta ca se termina Prima Casa, ar creste interesul de zeci de ori. Amintiti-va ce s-a intamplat in martie, cand se termina cea de-a treia editie. Dar acum exista Prima Casa 4, este relaxant, acum ne ducem la mare, apoi cand revenim ne mai gandim. Este acolo, stim ca ceva ni se da, este finantare din plin caci avem peste un miliard la dispozitie, mai asteptăm, nu ne grabim., spune Victor Zaharia, broker Coldwell Banker.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Evolutia programului "Prima Casa 4" pe piata imobiliara

Programul Prima Casa 4 a debutat cel putin mediocru, cei mai multi si mai relevanti analisti ai pietei imobiliare sustinand ca romanii sunt prea putin interesati de acest proiect guvernamental. In ciuda controverselor nascute in jurul acestei a patra etape a programului de creditare, toate institutiile financiare cu greutate pe piata romaneasca au decis, in cele din urma, sa acorde[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

CEC si Alpha Bank intra in programul "Prima Casa 4"

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca CEC Bank si Alpha Bank Romania au intrat in mod oficial in programul de creditare Prima Casa 4. Reprezentantii Alpha Bank au declarat ieri ca primele dosare vor putea fi aprobate in maximum 3 zile lucratoare, subliniind faptul ca exigentele prin intermediul carora vor fi triate solicitarile sunt identice cu cele identificabile in cadrul primelor[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Bank Leumi acorda credite "Prima Casa"

Bank Leumi Romania este cea mai recenta institutie financiara care-si anunta, in mod oficial, participarea la programul Prima Casa 4. Banca va acorda credite in limita unui plafon de 7,2 milioane euro, finantand atat cumpararea de locuinte finalizate sau in constructie, cat si achizitia de imobile care urmeaza sa fie construite. Conditiile de acordare a imprumuturilor raman neschimbate fata de[...]

Citeste mai mult
coming back soon