Yandex.Metrica

Radu Ghetea vrea sa educe poporul roman

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, este de parere ca cetatenii romani sunt mult prea ignoranti pentru a putea avea un dialog eficient cu institutiile financiare.

Este de la sine inteles ca declaratia distinsului bancher nu a fost atat de brutala, insa nu trebuie sa fim experti intr-ale comunicarii pentru a identifica substratul ideatic atat de riguros si de eficient ascuns dupa politeturile de duzina.

Lipsa de educatie „bancara” a cetatenilor romani este impardonabila, motiv pentru care Ghetea a decis sa se implice activ in remedierea acestei situatii de trista anvergura.

A existat si inca exista o ruptura intre clienti si banci si aceasta ruptura a fost alimentata in mod artificial. Ruptura s-a creat si pe fondul unei lipse de educatie din partea majoritatii populatiei Romaniei in ceea ce priveste instrumentele bancare sau, in unele cazuri, a notiunilor elementare despre activitatea bancara“, a declarat Radu Ghetea.

Presedintele ARB vrea sa colaboreze intens si sustinut cu Ministerul Educatiei pentru a initia cadrele didactice in tainele finantelor, obiectivul ultim fiind introducerea in scoli a unor materii specializate.

Mai mult decat atat, Radu Ghetea a declarat recent ca televiziunea publica va difuza o serie de 14 clipuri in care se vor explica simplist si rudimentar principiile de functionare ale unei banci.

Cetatenii romani vor afla, cu aceasta ocazie, care este diferenta dintre o garantie reala si una de natura unui gaj sau ce inseamna un depozit colateral.

Initiativa lui Radu Ghetea este laudabila. Romanii sunt prea putin la curent cu dinamica financiara. Procesul de educare a maselor este, in ultima instanta, de bun augur.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Asociatia Romana a Bancilor contesta noile norme de creditare in valuta

Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, a declarat ca oficialii BNR se vor intalni cu reprezentantii institutiilor financiare in data de 4 octombrie pentru a discuta despre noile norme de creditare in valuta. Aceasta intalnire vine pe fondul unei profunde nemultumiri a reprezentantilor bancari, majoritatea neacceptand regulamentul de restrictionare a imprumuturilor inaintat de BNR. „Pe patru octombrie ne vom[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Dezvoltatorii imobiliari sunt nemultumiti de noul regulament BNR

Am fost informati recent ca eminentele cenusii ale BNR-ului au decis sa modifice normele de acordare a creditelor ipotecare, obiectivul principal al acestei institutii financiare fiind cel de a reglementa dinamica imprumuturilor. Cu toate ca aceasta masura de augmentare a exigentelor pare de bun simt, dezvoltatorii imobiliari sunt de parere ca normele impuse de BNR vor destabiliza piata, proiectul institutiei[...]

Citeste mai mult