Yandex.Metrica

RA-APPS scade preturile!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Esecurile repetate in ceea ce priveste vanzarea proprietatilor de stat, aveau doua solutii de rezolvare: scaderea preturilor sau crearea unui fond national imobiliar listat la bursa si administrat de o firma privata.

Statul a ales: scaderea preturilor! Rezultatele incep sa se vada, insa nu stim daca putem numi succes, vanzarile bunurilor imobile sub pretul pietei. La ultima licitatie organizata, RA-APPS a vandut 3 din cele 5 proprietati scoase la licitatie, obtinand 1,5 milioane de euro.

-teren in Magurele, de 11.767 metri patrati, la 156.000 euro, plus TVA.
-teren in Magurele, de 11.430 metri patrati, la 120.000 euro.
-complex agro-zootehnic de 108.600 metri patrati, din care 80.600 metri patrati teren arabil, la 1.241.000 euro.

La toate cele trei licitatii singurul ofertant prezenta fost si castigatorul, drept urmare pretul de pornire a fost si cel la care proprietatile au fost vandute. Insa, fata de licitatiile anterioare, unde nu exista nici macar un ofertant, iar proprietatile ramaneau nevandute, putem sa consideram aceasta ultima licitatie drept un real succes.

Succes, pe care specialistii il pun exclusiv pe seama scaderilor drastice de preturi. Acelasi lucru s-a petrecut si in alte zone ale tarii, unde preturile proprietatilor de stat, au fost taiate serios, semnalul transmis de catre Stat fiind acela ca se doreste neaparat vanzarea lor, chiar si neatingand planul de venituri prestabilit.

“Valoarea celor 600 de apartamente din Bucuresti pe care RA-APPS le scoate la vanzare este de aproximativ 85-90 milioane euro. Cele mai scumpe din ele sunt trei locuinte de pe Kiseleff, care sunt scoase la vanzare cu aproximativ 300.000 euro fiecare. Astfel, faptul ca plafonul a scazut pana la nici 70 milioane euro arata ca Statul vrea sa vanda cu orice pret, in unele cazuri mult sub valoarea locuintei, raportata la pozitionare si calitatea materialelor folosite”, a declarat Alina Morosanu, evaluator imobiliar.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

RA-APPS incaseaza infrangere dupa infrangere!

La ultima intalnire cu posibilii cumparatori de locuinte pe care recent a avut-o Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat(RA-APPS) scorul a fost sec: 6-0! Ca la tenis! Astfel Regia nu a reusit sa vanda nici macar una din cele 6 proprietati scoase la vanzare, dintre care 2 spatii comerciale si 4 apartamente. Mai mult, spre deosebire de editiile[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

RA-APPS o alta gaura neagra a bugetului de stat!

Cum putem sa numim altfel, ceea ce se intampla la RA-APPS(Regia Autonoma- Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat)? Atunci cand ai proprietati evaluate la 900 milioane de euro, cat cel mai mare investitor imobiliar, platesti 2.000 de angajati sa le administreze si, pentru al doilea an consecutiv, raportezi pierderi, ceva nu este in regula. RA-APPS a revenit pe prima pagina a[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Top 5 vile de lux de vanzare in Bucuresti!

Imobilele de lux nu au fost si nu vor fi niciodata afectate de criza. Luxul reprezinta ceva aparte, dintr-o alta lume, distincta de piata imobiliara, unde atat cumparatorii cat si vanzatorii sunt de alta tinuta. Luxul va avea intotdeauna clienti, indiferent daca vorbim de o tara bogata sau saraca, de o perioada prolifica sau de recesiune. In Bucuresti exista imobile[...]

Citeste mai mult
coming back soon