Yandex.Metrica

Proprietatile de lux sunt prea putin afectate de criza economica

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara de lux, desi afectata usor de criza economica, isi va reveni in simtiri in timp-record, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de talie internationala. Cu alte cuvinte, impasul in care se afla acest sector va fi unul de foarte scurta durata, imobilele premium fiind considerate activele cu cel mai mare grad de siguranta de pe piata.

Pe un fundal agitat, cu o criza a datoriilor suverane care nu se mai termina, dublata de nesiguranta geo-politica, investitorii avuti au cautat stabilitate in imobile premium, din orase cheie, precum Londra, Moscova sau Hong Kong.

Conform analistilor de la Knight Frank, abia recent au inceput sa apara semne ca valoarea proprietatilor de lux din marile orase ar putea inregistra o foarte usoara depreciere, pentru prima oara de cand a lovit recesiunea globala, in 2008-2009.

Temerile generale aparute din cauza nerezolvarii crizei financiare europene si celei americane se reflecta in increderea cumparatorilor. Chiar si cei mai instariti clienti au inceput sa isi puna problema costurilor, iar in ultimul timp se observa aparitia unui climat de precautie.

In ciuda situatiei economice actuale, pentru proprietatile de lux este important calculul pe termen lung; iar acestea nu numai ca si-au revenit cel mai repede dupa recesiunea din 2008-2009, ci au si inregistrat aprecieri semnificative pana acum.

De exemplu, valoarea celor mai vanate imobile din Londra a crescut cu peste 37% fata de minimul atins in timpul recesiunii, iar proprietatilor de lux din New York le-a crescut pretul cu peste 25% fata de scaderea inregistrata acum doi-trei ani. Cu toate acestea, vedeta incontestabila este Asia: pretul caselor de lux din Hong Kong a crescut cu aproape 72% fata de valoarea la care ajunsesera la sfarsitul lui 2008, in timp ce Shanghai si Mumbai au inregistrat cresteri de 115%, respectiv 220%, comparativ cu aceeasi perioada a devalorizarii.

Concluzia analistilor de la Knight Frank este ca piata de lux va continua sa fie mult mai putin expusa riscurilor economice, fata de piata locuintelor accesibile din punct de vedere financiar.

Sursa: Imopedia.ro
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Criza economica a trecut piata constructiilor prin "foc si sabie"

Criza economica a lovit in stanga si-n dreapta fara discriminare, insa unul dintre sectoarele cele mai afectate a fost cel al constructiilor. Companiile nascute in perioada pre-recesiune au decedat primele, iar companiile vechi si cu un capital solid in spate au picat, in ciuda portofoliilor substantiale, ca mustele. Piata imobiliara este fluctuanta si imprevizibila chiar si in perioadele de relativa[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Clujul se va confrunta cu o criza a apartamentelor

Predictiile optimiste incep a fi, din nou, livrate pe banda rulanta, clujenii avand nevoie, in actualul context de instabilitate economica, de stiri mai putin „apocaliptice”. Acestea fiind spuse, merita remarcat faptul ca specialistii de toate facturile si „culorile” sunt de parere ca piata imobiliara isi va reveni intr-un ritm constant. Ni se aduce, insa, la cunostinta ca judetul Cluj se[...]

Citeste mai mult