Yandex.Metrica

Proprietarii vilelor de inchiriat, singurii care nu au simtit criza!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Daca in perioada crizei imobiliare asistam la un fenomen de relocare a firmelor din cladirile de birouri in vile de inchiriat pentru a-si reduce costurile, in prezent, pe fondul unei dezmortiri a economiei, IMM-urile isi reiau activitatea si sunt in cautare de sedii noi. Cea mai buna varianta pentru acestea sunt, bineinteles, casele si vilele de inchiriat, care le permite desfasurarea in conditii optime a activitatii si la cel mai bun pret.

“Estimam ca interesul pentru spatiile in vile va fi la fel de mare si in urmatoarea perioada, iar proprietarii de centre de afaceri cu spatii neocupate trebuie sa tina cont din ce in ce mai mult de limitarile bugetare pe care le au companiile si sa dea dovada de flexibilitate. Trebuie sa ia in calcul faptul ca o perioada de cateva luni de neocupare a spatiului este echivalentul unei chirii mai mici cu 2-3 euro/mp inchiriat”, a subliniat Alexandru Petrescu, managing partner al Esop Consulting(companie ce are in portofoliu peste 2.200 de imobile de birouri).

Cat isi permit firmele sa plateasca?

Daca ne referim la firmele de talie medie, cu 10 pana la 120 de angajati, tinta acestora sunt chiriile de pana la 11 euro/mp/luna. Interesul acesator companii a crescut in primele luni ale acestui an.

“Una dintre cele mai importante tendinte observate la sfarsitul lui T1 2012 este scaderea semnificativa a stocului de spatii din vile, cu 32%. La finalul lui T1 2012 mei este disponibila o suprafata de 100.812 mp, fata de 149.505 mp la finalul lui T1 2011, ceea ce arata ca in ultimul an firmele medii au preferat sa inchirieze spatii de birouri in vile”, a precizat Alexandru Petrescu.

De asemenea suprafata medie solicitatat a crescut cu 17%, de la o medie de 356 mp pana la 451 mp.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Companiile medii parasesc cladirile de birouri

Suntem informati ca proprietarii de vile o duc relativ bine in aceasta perioada de trista instabilitate economica si ineficienta imobiliara, principala cauza a acestei modificari de piata fiind interesul subit al companiilor pentru casele spatioase. Cu alte cuvinte, firmele care nu pot amortiza costurile aferente ocuparii unor spatii in cladirile de birouri se muta in vile, chiriile fiind mult mai[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
coming back soon