Yandex.Metrica

Proprietarii mai multor locuinte scapa de impozitul suplimentar

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Senatorii au respins, miercuri, ordonanta de urgenta care prevede ca persoanele care detin in proprietate doua sau mai multe locuinte care nu sunt inchiriate vor fi impozitate suplimentar, respingerea actului normativ fiind sustinuta inclusiv de senatori PDL, precizeaza Mediafax.

Ordonanta de urgenta 59/2010, dezbatuta de Senat in calitate de prima Camera sesizata, prevede ca persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza impozit pe cladiri, majorat cu 65% pentru prima cladire in afara celei de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire, cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu.

Ordonanta mai prevede majorarea impozitului pentru anumite categorii de mijloace de transport.

In timpul dezbaterilor, senatorul PDL Iulian Urban a criticat prevederile ordonantei de urgenta, aratand ca, daca in Romania nu va fi incurajata munca, aceasta tara nu va iesi din criza nici intr-un milion de ani.

“Din punctul meu de vedere, faptul ca eu muncesc, ca imi fac inca o proprietate, trebuie sa reprezinte un imbold pentru statul roman si, din punctul meu de vedere, o masura corecta de dreapta este sa ii protejam pe cei care muncesc mai mult, care aduc valoare, care cresc produsul acestei tari”, a spus senatorul.

Urban a aratat ca nu este deloc fericit pentru faptul ca este supraimpozitat deoarece a adus niste beneficii tarii, iar din acesti bani urmeaza sa fie sustinuti cei care nu muncesc.

La randul sau, senatorul PDL Sorina Placinta a spus ca prin aceasta ordonanta nu se incurajeaza munca.

Ea a spus, ironic, ca o solutie ar fi ca persoanele care isi permit sa faca a doua sau a treia casa sa ia pe langa ei persoane nevoiase si sa le faca o casa.

“Ei sa nu munceasca, noi sa le facem case si le platim”, a aratat Placinta.

Senatorul democrat-liberal a subliniat ca in Romania exista o piata deschisa, sunt foarte multe locuri de munca, dar lumea nu merge sa munceasca.
Sursa: Bloombiz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Emil Boc mentine impozitul suplimentar pentru cei cu mai multe proprietati

Premierul Emil Boc si-a exprimat profunda nemultumire fata de hotararea parlamentarilor de a mentine impozitarea suplimentara a celor cu mai multe locuinte doar pana la finele acestui an. Drept consecinta, se vor lua masurile necesare pentru corectarea acestei „decizii”, sedintele de Guvern urmand a fi scena dezbaterilor asidue pe aceeasi tema. Avand in vedere ca premierul nostru vrea impozitarea suplimentare[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Impozitele pentru mai multe case şi maşini puternice vor fi menţinute la un nivel ridicat şi în 2011!

Impozitele pentru proprietarii de mai multe case şi pentru autoturisme cu o capacitate cilindrică peste 2.000 cmc, majorate substanţial începând cu 1 iulie 2010, vor fi menţinute la acest nivel ridicat şi pe parcursul anului 2011, Guvernul mizând astfel pe încasări totale de circa 500 milioane lei. Intenţia Guvernului de a menţine impozitele pentru mai multe locuinţe deţinute în proprietate[...]

Citeste mai mult
coming back soon