Yandex.Metrica

Proprietarii locuintelor de inchiriat vor plati taxe pentru asigurari de sanatate!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Incepand cu 2014, proprietarilor de locuinte de inchiriat li se pregateste o surpriza din partea Ministerului de Finante. Acestia vor fi obligati sa contribuie la bugetul asigurarilor de sanatate, indiferent daca veniturile obtinute din chirii sunt singurile surse de venit.

In prezent numai proprietarii care obtin venituri exclusiv din chirii sunt obligati la plata taxelor pentru asigurari de sanatate. Daca esti salariat nu esti obligat la plata acestor taxe iar lucrul acesta se va schimba, asa cum este si normal, in viitorul apropiat, mai ales ca sistemul sanitar din Romania este in metastaza.

“Se platesc daca nu exista alte surse de venit. Deci daca cel care obtine veniturii din chirii nu are si alte surse de venit dupa care sa plateasca CAS”, a precizat Liviu Voinea, ministru delegat pentru buget.

Un calcul simplu arata ca, la o chirii de 900 de lei pe luna, proprietarul va avea de platit 37 de lei contributii de sanatate, ceea ce inseamna 445 de lei pe an.

Aceste modificari fac parte din planurile guvernantilor de a rotunji bugetul statului prin taxarea surselor de venit, altele decat cele salariale, asa cum au convenit cu delegatia Fondului Monetar International, care ne-a vizitat de curand.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Proprietarii care îşi închiriază locuinţele sunt obligaţi să plătească asigurarea de sănătate

Cei care deţin case şi apartamente şi le închiriază sunt obligaţi să achite contribuţiile la bugetul de asigurări de sănătate. Obligaţia este valabilă doar în cazul celor care au ca unică sursă de venit banii proveniţi din închirieri. Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în momentul în care proprietarii încheie un contract de închiriere trebuie să anunţe şi Casa[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Taxarea chiriilor: Ce se va intampla cu preturile acestora?

O taxa suplimentara ar trebui sa se reflecte, in mod normal, in pretul cerut pentru bunul sau serviciul taxat, insa pe piata chiriilor aceasta logica economica nu este neaparat valabila, sustin specialistii din imobiliare. Astfel, introducerea platii contributiilor la sanatate pentru toate veniturile din chirii nu va afecta preturile din piata, efectul cel mai probabil fiind o crestere insemnata a[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Taxarea veniturilor din chirii, o masura discriminatorie

Mult-anuntata masura prin care guvernantii doresc introducerea contributiilor pentru sanatate la veniturile obtinute din chirii, face deja valuri, ce au darul de a tulbura piata imobiliara. Si cum aceasta noua taxa ar putea scoate din buzunarele romanilor pana la 611 lei pe luna, valurile pot atinge cote de tsunami. Asociatia Oamenilor de Afaceri si Fundatia Romanian Business Leaders au emis[...]

Citeste mai mult
coming back soon