Yandex.Metrica

Proprietari, inchirierea nu inseamna abandon!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Nu sunt putini cei ce vad in investitiile imobiliare modalitatile ideale pentru a-si pastra economiile. Alaturi de depozitele bancare, acestea ocupa pozitiile fruntase in ceea ce priveste preferintele populatiei cu privire la economisire si obtinere de venituri suplimentare. Ori, in conditiile unor dobanzi ridicole la depozitele bancare, foarte multi se orienteaza spre investitiile imobiliare. Este drept, exista alte multe variante de investire, cu beneficii mai mari, dar si cu eforturi si riscuri pe masura.

Cumpararea de locuinte si exploatarea lor prin inchiriere reprezinta o solutie sigura de obtinere de venituri suplimentare, pentru ca, desi criza mondiala a lovit puternic in sectorul imobiliar, cererea pentru locuinte de inchiriat a ramas la un nivel superior, iar cei ce au intuit acest lucru se pot felicita.

Din pacate, insa, unii proprietari de locuinte de inchiriat isi “abandoneaza” proprietatile in mainile chiriasilor, multumindu-se sa incaseze chiria la final de luna. Este gresit, pentru ca inchirierea, asa cum am aratat mai sus, este o afacere si, ca orice afacere, trebuie manageriata spre succes. Pentru acesti proprietari si pentru cei proaspat veniti in tagma, oferim mai jos cateva sfaturi:

1. Chiria este o afacere. Pentru a obtine mai mult profit, trebuie sa te implici mai mult.

2. Investeste din timp in reparatii. Nu lasa locuinta ta sa se degreadeze, pentru ca, la un moment dat, vei investi mult mai mult. Si bani si timp.

3. Plateste tu cheltuielile cu utilitatile. Astfel vei elimina surprizele neplacute. In ziua stabilita pentru plata chiriei, pe langa aceasta vei primi si banii pentru cheltuieli. Simplu!

4. Nu modifica pretul la variatii minore de curs de schimb valutar. Nu vei pierde o avere daca leul se devalorizeaza.

5. Creaza si intretine o relatie pe termen lung cu chiriasii tai. Orice schimbare de chiriasi te costa mai mult decat o reducere de pret sau o reesalonare a chiriilor. Poate chiriasul are o perioada mai proasta la locul de munca. Ofera-i timp, iar el iti va oferi recunostinta.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Case de inchiriat in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Restantierii si Prima Casa 4

Avand in vedere ca statul a decis sa garanteze doar 50% din creditele acordate in cadrul programului Prima Casa 4, institutiile financiare participante s-au vazut nevoite sa-si regandeasca exigentele pentru a-si asigura spatele in tristele cazuri de insolventa a potentialilor clienti. Chiar daca aceste credite bancare sunt foarte avantajoase pentru cei care nu dispun de capitalul monetar necesar achizitionarii unei[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

A inceput Prima Casa, varianta in lei. Ce se intampla cu preturile locuintelor?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a distribuit recent bancilor fondurile suplimentare de 1,2 miliarde de lei pentru acordarea de credite Prima Casa exclusiv in moneda nationala. Din totalul acestora, 500 milioane de lei sunt destinati achizitionarii de locuinte construite prin ANL. Decizia de a acorda credite pentru achizitia de locuinte prin programul guvernamental[...]

Citeste mai mult
coming back soon