Yandex.Metrica

Proprietari, chiriasii studenti sunt buni!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Sunt nenumarate cazurile in care proprietarii ezita sa-si inchirieze locuintele studentilor din motive diferite, pornind de la intarzieri de plata ale chiriilor, pana la distrugeri ale bunului inchiriat.

Intr-adevar, iresponsabilitatea datorata varstei, poate duce la aspecte neplacute si de aceea vom vedea mai departe in anunturile de presa: “exclus studenti”. Dar, oare nu este vorba aici si de o iresponsabilitate a proprietarilor? Inchirierea este pana la urma o afacere si trebuie tratata ca atare. Nu sunt putini proprietari care stau acasa si-si incaseaza chiriile lunare fara a verifica daca toate lucrurile sunt in ordine, daca sunt platite cheltuielile la zi, daca vecinii au fost in vreun fel deranjati, etc.

Un bun proprietar poate face fata la orice posibile probleme, daca le abordeaza din timp si relatia intre el si chiriasii studenti se poate intinde astfel pe perioade indelungate.

1. Problema financiara. Teama principala a proprietarilor este ca nu li se va plati la timp chiria. Nu toti studentii sunt iresponsabili pentru ca aici, de regula, nu vorbim de insolvabilitate, parintii fiind “sponsorii” principali. Un contract de inchiriere cuprinde clauze care protejeaza proprietarul in fata unor asemenea situatii: posibilitatea de reziliere unilaterala a contractului, penalitati financiare, garantii. Noi iti recomandam sa obtii si semnatura parintilor pe contractul de inchiriere si, daca este posibil, trasferul chiriei in contul personal direct din contul acestora.

2. Petrecerile. Stim cu totii ce se intampla in perioada studentiei: muzica tare si nopti nedormite. Atata timp cat vecinii nu sunt deranjati, nu este o problema, insa, cand vei fi privit cu ostilitate la intrarea in bloc sau ti se va atrage atentia, trebuie sa actionezi. Evident, pentru asemenea situatie, responsabilitatea apartine exclusiv chiriasilor. Insa ai si tu o responsabilitate morala fata de vecini. Noi iti recomandam sa abordezi aceasta problema de la inceput, sa constientizeze ca la primul apel si prima vizita a politiei, vor fi evacuati.

3. Confortul. Acesta este atuul tau. Studentii nu sunt pretentiosi. Chiar daca varul de pe pereti nu este proaspat, mobila noua sau televizorul LCD, ei nu vor fi deranjati. Astfel, tu nu esti nevoit sa investesti si, mai mult, eventualele stricaciuni vor fi mai putin paguboase. Noi iti recomandam sa faci o curatenie generala inainte de a preda locuinta viitorilor chiriasi. Si, desi dotarile nu sunt de ultima generatie, iti recomandam sa faci impreuna cu contractul de inchiriere si un proces verbal de predare-primire in care sa specifici fiecare bun pe care-l pui la dispozitie.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cum sa-ti pastrezi chiriasii mai mult timp?

Atunci cand iti inchiriezi locuinta, tu si majoritatea proprietarilor urmariti sa faceti o afacere buna iar acest lucru se traduce in: -o chirie buna, la nivelul asteptarilor; -un contract pe minim un an, cu clauze bine subliniate; -chiriasi conform "tiparului" prestabilit. Este important sa-ti pastrezi chiriasii o perioada indelungata? Anul imobiliar in domeniul chiriilor de locuinte se pliaza in general[...]

Citeste mai mult
coming back soon