Yandex.Metrica

Programul “Prima Casa” cu siguranta pana in septembrie 2012!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

O gura de aer proaspat ne ofera la sfarsit de an, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri(FNGCIMM), domnul Aurel Saramet. Acesta a declarat recent ca pana in septembrie 2012 cel putin, programul guvernamental “Prima Casa” va putea continua fara probleme, pentru ca exista fonduri suficiente in acest sens.

In conditiile in care zilnic se depun intre 80 si 90 de dosare, pana in prezent numarul acestora a ajuns la 52.000. Dintre acestea doar 0,05 la mie au fost neperformante.

In prezent se deruleaza a patra etapa in cadrul programului “Prima Casa”, etapa in care creditul contractat de client este garantat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri in proportie de 50%, iar cealalta jumatate de catre institutia care ofera imprumutul. De asemenea, clientul trebuie sa achite Fondului un comision de gestiune in valoare de 0,49% aplicat la jumatate din credit.

Conform datelor furnizate de BCR, valoarea medie a unui imprumut prin programul “Prima Casa” este de 38.500 euro in prezent, in scadere fata de 2009, cand la inceputul programului era de 41.200 euro. In schimb, numarul creditelor acordate in aceasta faza a programului a crescut la 5.350 credite fata de 3.700 in prima faza, raportandu-ne la primele 5 luni de functionare.

Sursa: www.evz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Programul "Prima Casa 4", activ si in 2012

Aurel Saramet, presendintele Fondului National de Garantare, a declarat la finalul lunii octombrie ca Prima Casa  4 va continua, in cazul in care va fi ocolit de noile reglementari concepute de BNR, si in 2013, programul de creditare urmand a fi anulat la sfarsitul lui 2012 doar daca institutia financiara de control ar aplica noile exigente si procedurilor de acordare[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Programul "Prima Casa" cu frana de mana trasa!

Numarul de dosare inaintate catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii(FNGCIMM) a scazut de la 70 de dosare pe zi pana la 50-60 de dosare, motiv de speculatii in presa de specialitate legate de oportunitatea acestui credit exclusiv in lei. Reprezentantii fondului sunt de parere ca este prematur sa ne pronuntam in aceasta speta, deoarece[...]

Citeste mai mult
coming back soon