Yandex.Metrica

Programul “Prima Casa 4”, activ si in 2012

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Aurel Saramet, presendintele Fondului National de Garantare, a declarat la finalul lunii octombrie ca Prima Casa  4 va continua, in cazul in care va fi ocolit de noile reglementari concepute de BNR, si in 2013, programul de creditare urmand a fi anulat la sfarsitul lui 2012 doar daca institutia financiara de control ar aplica noile exigente si procedurilor de acordare a imprumuturilor garantate guvernamental.

In aceeasi ordine de idei, Emil Boc ne-a adus recent la cunostinta ca proiectul Prima Casa va fi activ si in 2012, in rand cu toate programele pentru sprijinirea IMM-urilor.

Avem in vedere continuarea programului <<Prima Casa>>, care merge mai departe, asigurarea resurselor financiare pentru cardul Kogalniceanu, in vederea sprijinirii IMM-urilor, schemele de minimis pentru sprijinirea firmelor si a IMM-urilor, utilizarea fondului de garantare si contra-garantare pentru IMM-uri care va salva si in 2012 foarte multe locuri de munca, precum si garantiile pe care le administram prin Eximbank sau prin Fondul de Garantare Agricola pentru fermieri. Aceste mecanisme vor avea sustinerea financiara de la buget pentru ca, repet, economia sa poata da resursele necesare consolidarii cresterii economice a Romaniei“, a declarat premierul.

Eminentele cenusii ale BNR-ului au decis ca noile exigente de creditare sa nu fie aplicate programului Prima Casa, ceea ce inseamna ca imprumuturile garantate guvernamental vor fi acordate, daca totul merge conform planului, si in 2013.

Iata si regulamentul privind creditele destinate persoanelor fizice al BNR, publicat în Monitorul Oficial:

1. Valoarea unui credit pentru investitii imobiliare nu poate depasi 85% din valoarea garantiei ipotecare in cazul creditelor acordate in lei.

2. In cazul creditelor denominate intr-o moneda straina sau indexate la cursul unei monede straine, valoarea unui credit pentru investitii imobiliare nu poate depasi 80% din valoarea garantiei ipotecare daca debitorul obtine veniturile eligibile denominate ori indexate la moneda creditului.

3. Valoarea unui credit pentru investitii imobiliare acordat unui debitor care nu obtine veniturile eligibile denominate sau indexate la moneda creditului nu poate depasi 75% din valoarea garantiei ipotecare in cazul creditelor denominate in euro sau indexate la cursul euro si 60% in cazul creditelor denominate in alte monede straine ori indexate la cursul unor alte monede straine.

4. Prevederile (1) si (3) nu se aplica in cazul creditelor pentru investitii imobiliare garantate integral sau partial de stat.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Noul regulament BNR si viitorul programului "Prima Casa"

Programul de creditare Prima Casa este in pericol de-a fi eliminat definitiv de pe piata imobiliara din Romania. Daca noile norme concepute de BNR se vor aplica si imprumuturilor ipotecare semi-garantate guvernamental, Prima Casa va „deceda” la sfarsitul lui 2012. In cazul in care reglementarile vor ocoli programul, finalul apoteotic va avea loc la inceputul lui 2013, sau cel putin[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Prima Casa 4 se pregateste de start

Conventia privind implementarea programului Prima Casa 4 a fost aprobata de Ministerul Finantelor Publice si de cel al Economiei, protocolul – cadru a fost publicat in Monitorul Oficial, iar nu mai putin de 11 banci si-au exprimat insistent intentia de a participa la acest proiect guvernamental. Startul mult-asteptatului si mult-controversatului program Prima Casa 4 va fi dat imediat de protocolul[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.