Yandex.Metrica

Programul Casa Verde se relanseaza si vine in plus si cu un upgrade!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ministerul Mediului a anuntat recent reluarea programului Casa Verde atat sub forma sa cunoscuta, cat si sub o varianta noua, imbunatatita: Casa Verde Plus. Astfel vom avea doua programe, ce au acelasi scop: conditii de locuire mai bune, ecologice, sanatoase.

Paper cutProgramul Casa Verde ofera finantari persoanelor fizice, juridice, institutiilor publice si unitatilor de cult, pentru sisteme ecologice de producere a apei calde menajere, panouri solare si pompe de caldura. Bugetul pentru 2016 ajunge la 136 milioane de lei, dintre care 60 de milioane de lei sunt rezervate pentru populatie.

10.000 de romani pot obtine finantari prin programul Casa Verde!

“O persoana fizica poate primi o finantare de 6.000 de lei pentru achizitia unor panouri solare care sa asigure apa calda menajera, adica 100% din costuri. In cazul achizitiei unei pompe de caldura, finantarea ajunge la 8.000 de lei, adica 70-80% din costurile totale”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer, la conferinta de relansare a proiectului.

Institutiile publice pot obtine maxim 2 milioane de lei prin acest program, iar institutiile de cult maxim 500 de mii de lei. De asemenea, pot beneficia de fonduri si primariile, care vor primi bani diferentiat in functie de numarul de locuitori al unitatii administrativ-teritoriale respective, pana la maximum 4 milioane de lei pentru orasele de peste 100.000 de locuitori.

Ce inseamna Casa Verde Plus?

Noutatea oferita de Ministerul Mediului in acest an, este noua componenta a programului, numita Casa Verde Plus, care finanteaza optimizarea energetica, prin folosirea unor materiale prietenoase cu mediul la izolarea termica a cladirilor: lana, canepa, vata minerala bazaltica. Tot in acest program vor fi incluse si sistemele de acoperisuri verzi, sistemele de eficienmtizare a consumului de resurse si sistemele de iluminat ecologice.

“In acest an lansam in premiera si programul Casa Verde Plus. Bugetul total pentru acest an este de 45 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei pentru persoanele fizice si 33 de milioane de lei pentru cele juridice”, a mai spus ministrul Mediului.

Pentru izolarea completa a unei locuinte cu materiale ecologice, o persoana fizica va putea obtine finantare prin Casa Verde Plus de pana la 40.000 de lei. Persoanele juridice vor primi maximum 500.000 de lei, dar numai pentru cladiri de interes public.

Sursa: Incont.ro

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

S-au aprobat 3.652 dosare de subvenţii pentru Casa Verde

Încurajaţi de ajutorul de la stat, mii de proprietari de locuinţe şi-au instalat sisteme ecologice de încălzire, în această lună. Sunt considerate sisteme ecologice de încălzire cele pe bază de panouri solare, peleţi sau pompe de căldură, iar subvenţia de la stat este cuprinsă între 3.000 şi 8.000 lei, în funcţie de tipul acesteia. Proprietarii de case care îşi montează[...]

Citeste mai mult
coming back soon