Yandex.Metrica

Prognoza: 20 de centre comerciale in doar 2 ani

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni s-a adus recent la cunostinta ca Romania va avea in viitorul nu foarte indepartat cea mai mare suprafata de mall-uri din Europa Centrala si de Est. Astfel, specialistii acestui sector estimeaza ca numarul centrelor comerciale va creste, in urmatorii doi ani, de la 68, cate activeaza acum in tara noastra, la 88.

In ciuda faptului ca investitorii straini se reapuca de proiectele sistate in perioada de criza, iar cei in cautare sa piete de desfacere se intereseaza in mod acut de tara noastra, acest sector continua sa fie mult prea imprevizbil pentru gusturile celor care duc dorul stabilitatii pre-recesiune.

Asa cum era de asteptat, din zecile de malluri anuntate cu aplomb in perioada 2007-2008 cele mai multe au trecut in trista nefiinta inainte de a fi fost construite.  Din cele care mai au unele sanse de manifestare in lumea dura si instabila a concretului, nu putine sunt cele care nu reusesc sa faca tranzitia de la stadiul de proiect la cel de lucrare in curs de finalizare.

Investitorii pariaza in continuare pe acest segment, facand mereu comparatie cu tarile dezvoltate economic din vestul Europei, care au zone comerciale moderne in majoritatea oraselor.

Daca se analizeaza situatia economica de astazi, atunci nicio localitate nu poate sustine un centru comercial, dar, pe viitor, chiar si populatia oraselor mai mici poate sa tina usor un centru comercial. Ne facem si noi probleme cu privire la concurenta. Nu exista dezvoltator fara griji, insa noi facem mereu studii si observam ca sunt proiecte care vor ramane in continuare doar pe planseta sau care au fost blocate in mijlocul constructiei“, a declarat pentru Capital Shimon Galon, CEO al Globe Trade Center Romania, care a inceput dezvoltarea lantului de mall-uri Galleria la nivel national.

In partea a doua a acestui an se vor inaugura sase proiecte noi, care insumeaza 170.000 mp. Oferta anului viitor include deschiderea catorva extensii, parcuri de retail si centre comerciale noi.

In aceasta ordine de idei, consultantii Jones Lang LaSalle estimeaza ca, in ciuda ofertei anuntate, nu se vor finaliza mai mult de sase sau opt proiecte a caror suprafata inchiriabila este de aproximativ 250.000 mp.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Romania sau Cea mai mare suprafata de mall-uri din Europa Centrala si de Est

Am fi tentati sa credem ca Romania este o tara a tuturor ineficientelor, o astfel de judecata cvasi-definitiva nefiind rupta de context si, astfel, inexplicabila. Mai mult decat atat, daca ar fi sa creditam declaratiile specialistilor in domeniul imobiliar, ar trebui sa tremuram de frica unui viitor al colapsului total. Desi am fost informati relativ recent ca investitorii straini ne[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Sapte mall-uri noi pana la sfarsitul acestui an

Stim cu totii ca piata de retail din Romania cunoastea un reviriment cu totul neasteptat. Specialistii acestui domeniu ne aduc la cunostinta faptul ca tara noastra va intra in perioada imediat urmatoare in topul statelor cu cele mai vaste centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Cu alte cuvinte, ne vom mandri cat de curand cu una dintre cele[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Auchan demareaza primele proiecte proprii in Romania!

Immochan, sau divizia imobiliara a retelei franceze Auchan, a intrat deja pe piata romaneasca, dezvoltand primele doua proiecte-centre comerciale proprii, situate in cartierele bucurestene Giulesti si Ghencea. Cele doua proiecte vizeaza deschiderea unor galerii comerciale, care sa cuprinda, pe langa hipermarketurile proprii, Auchan, si spatii destinate altor magazine. Proiectul din Giulesti, de exemplu, va avea peste 2.000 de metri patrati[...]

Citeste mai mult
coming back soon