Yandex.Metrica

Primul mall în faliment, vândut la licitaţie pentru 30,5 mil. euro!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Centrul comercial Tiago Mall din Oradea, dezvoltat de grupul irlandez Mivan, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 30,5 mil. euro, la jumătate faţă de suma investită în construcţia lui, după ce luna trecută firma care îl administra a fost declarată falimentară.

Mall-ul a fost cumpărat de firma Shopping Center Holding din Bucureşti care are ca acţionari pe Dumitru Ciocoiu, care deţine 10%, şi off-shore-ul Karias Trading, cu 90% din acţiuni, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

De numele lui Ciocoiu se leagă şi firma Baneasa Business & Technology Park, unde acesta este acţionar minoritar, şi care administrează parcul de afaceri dezvoltat de Gabriel Popoviciu în Băneasa.

„Mall-ul este primul din România valorificat printr-o asemenea procedură şi are o suprafaţă, teren plus construcţii, de aproape 70.000 mp, aproape 30.000 mp suprafaţă închiriabilă şi 1000 locuri de parcare“, se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul proiectului.

Vândut la a doua strigare.

După ce la prima licitaţie nu se prezentase niciun ofertant, la cea de-a doua, organizată vineri, 18 iunie 2010, s-au achiziţionat două caiete de sarcini şi mall-ul a fost vândut contra sumei de 30,5 mil. euro, plus TVA, peste preţul minim ce putea fi acceptat la licitaţie de către comisie.

Câştigătorul licitaţiei trebuie să plătească suma integral în termen de două luni. În urma licitaţiei, creditorul principal, Unicredit Ţiriac Bank, îşi va recupera întreaga creanţă pe care o deţinea, ca urmare a împrumutului furnizat dezvoltatorilor.

Proiectul Tiago Mall Oradea a fost finanţat de Bank Austria Creditanstalt AG (actuala UniCredit Austria) şi UniCredit Ţiriac cu 58 milioane de euro şi 25,2 milioane lei. Dezvoltatorul a constituit garanţii în favoarea creditori sub formă de ipotecă de rang I asupra terenului şi a construcţiei, pentru suma de 97 milioane de euro.

Investiţia de la Oradea făcea parte dintr-un plan de investiţii de circa 700 milioane de euro care viza construcţia a zece centre comerciale în România, al companiilor irlandeze Mivan Development şi Moritz Group.

Mivan a finalizat doar un centru comercial în Bucureşti, Liberty Center, şi mai deţine terenuri în Arad, Bacău, Ploieşti, Târgu-Mureş, Braşov, Sibiu şi Galaţi.
Sursa: Capital

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Romania si isteria mallurilor

Asa cum era de asteptat, din zecile de malluri anuntate cu aplomb in perioada 2007-2008 cele mai multe au trecut in trista nefiinta inainte de a fi fost construite.  Din cele care mai au unele sanse de manifestare in lumea dura si instabila a concretului, nu putine sunt cele care nu reusesc sa faca tranzitia de la stadiul de proiect[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Colosseum - Cel mai mare mall din Romania

Romania va intra glorios in 2013 cu inaugurarea celui mai mare centru comercial din Europa, sau cel putin asta sustin dezvoltatorii viitorului mall numit sugestiv Colosseum, mall care face de altfel parte dintr-un proiect mult mai amplu. Lucrarile au fost deja demarate iar primul pas notabil al proiectului este deschiderea la finele acestui an a unui parc de retail cu[...]

Citeste mai mult
coming back soon