Yandex.Metrica

Primul eco-dom din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Piata imobiliara de factura ecologica isi face, incet dar sigur, debutul autentic in Romania. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca Adrian Atanasiu va purcede la construirea primului eco-dom din tara noastra.

Conceput de specialistii NASA pentru spatiul extraterestru, eco-domul cu pricina nu are colturi si se construieste din tuburi de rafie, umplute cu pamant si cusute intre ele intr-o maniera cu totul speciala.

E cea mai rezistenta casa, in conditiile in care seismitatea planetei creste continuu. Din acest punct de vedere, cercetatorii de la NASA au propus acest model pentru eventuale constructii in spatiul extraterestru“, explica Atanasiu.

Un prototip de casa Eco-Dom cu trei bolti a fost testat si aprobat atat pentru zona seismica si elementele naturale extreme din California, cat si pentru climatul dur din desertul Mojave, unde sunt inregistarte temperaturi de peste 37˚C vara, ierni friguroase, inundatii, vanturi puternice, si o activitate seismica deloc neglijabila.

Un eco-dom de 100 mp costa de la 20.000 la 46.000 €.

Piata imobiliara din Romania incorporeaza, intr-un ritm lent, tendintele ecologice internationale. Chiar daca suntem abia intr-o faza incipienta, avand multe de invatat despre constructiile „verzi”, suntem suficient de „progresivi” pentru a accepta aceste alternative fara a opune rezistenta iresponsabila.

Primul bloc eco a fost deja construit deja in România. Este un proiect-pilot, care vrea sa demonstreze capacitatea unui astfel de sistem. Sunt doar 12 locuinte care se vand la preturi de Prima Casa, dar dezvoltatorul vorbeste despre economiile uriase pe care acest imobil le poate face.

In mod normal, economiile proprietarilor se reduc cu pana la 60-65%. Daca acestia decid, insa, sa apeleze si la programul Casa Verde pentru a instala panouri solare sau turbine eoliene, economiile urca pana la 96%. Iar generalizarea acestor constructii la nivel national ar aduce economii la buget de ordinul zecilor de miliarde de euro.

Sursa: Capital

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Auchan demareaza primele proiecte proprii in Romania!

Immochan, sau divizia imobiliara a retelei franceze Auchan, a intrat deja pe piata romaneasca, dezvoltand primele doua proiecte-centre comerciale proprii, situate in cartierele bucurestene Giulesti si Ghencea. Cele doua proiecte vizeaza deschiderea unor galerii comerciale, care sa cuprinda, pe langa hipermarketurile proprii, Auchan, si spatii destinate altor magazine. Proiectul din Giulesti, de exemplu, va avea peste 2.000 de metri patrati[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce ne pregateste Targul National Imobiliar

V-am informat, intr-un articol precedent, ca piata imobiliara din Romania se sincronizeaza, incet dar sigur, cu orientarile de factura ecologica predominante in mediile internationale. Chiar daca miscarea este incipienta, proiectele eco locale fiind inca putine la numar, simplul fapt ca dezvoltatorii romani asimileaza trendurile occidentale este de foarte bun augur. In aceasta ordine de idei, suntem informati, via Bloombiz.ro, ca[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
coming back soon