Yandex.Metrica

Primăvara readuce prețurile pe un trend crescător

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cresc prețurile apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, indicele Blitz a înregistrat o medie de 1534 euro/mp în luna martie, o creștere de 66 de euro/mp față de luna februarie. După ce anul 2019 a debutat cu o scădere a prețurilor, în ultimele două luni prețurile apartamentelor de vânzare au crescut din nou.

Cea mai mare creștere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna martie prețul mediu este de 1586/mp o creștere de 257 de euro/mp, comparativ cu luna februarie.

Creșteri vizibile de preț s-au înregistrat și în cartierele Gheorgheni și Grigorescu. Astfel, în cartierul Gheorgheni prețul mediu de vânzare pentru apartamente în luna martie este de 1760 euro/mp, o creștere de 120 de euro/mp, comparativ cu luna februarie. Iar în cartierul Grigorescu, prețurile apartamentelor au crescut în luna martie cu 145 de euro/mp, de la 1331 euro/mp în luna februarie la 1476 euro/mp în luna martie.

Clienții care își doresc să acceseze programul ”Prima Casă” manifestă un interes crescut în această perioadă, deoarece s-au alocat fondurile guvernamentale. Februarie a fost o lună în care promitenții cumpărători au început să-și caute locuință mai activ. ”, a declarat Darius Dascăl, Senior Broker I Blitz.

Și în zona centrală a fost o creștere semnificativă a prețurilor de vânzare pentru apartamente, de la 1738 de euro/mp în luna februarie, la 1829 de euro/mp în luna martie.

Cea mai mare creștere a prețurilor s-a înregistrat în cazul apartamentelor cu două camere.

În cartierul Gheorgheni, prețurile pentru acest tip de imobile au urcat în luna martie de la 1521 euro/mp la 1775 euro/mp, iar în cartierul Grigorescu creșterea a fost de la 1221 euro/mp la 1522 euro/mp. În cartierul Zorilor s-a înregistrat o creștere de la 1432 euro/mp la 1616 euro/mp.

”Cota de 5 % TVA extinsă pe mai multe tranzacții a ajutat mult piața imobiliară; impactul este unul pozitiv pentru segmentul rezidențiale în luna februarie, deoarece cumpărătorii care au beneficiat deja de cota redusa de TVA au început să își îndrepte privirea și spre construcții noi”, ne-a confirmat Bogdan Petrovai, Chief Sales Manager Blitz.

Evoluții mai temperate la periferie

Luna martie înregistrează și o scădere spectaculoasă de prețuri în cartierul Plopilor. În luna ianuarie prețul mediu a fost de 1943 de euro/mp. În luna martie, prețurile au scăzut vertiginos, ajungându-se la o medie de 1630 de euro/mp.

În ceea ce privește localitățile aflat la periferia Clujului, Baciu și Florești, prețurile au crescut ușor. În Florești în luna martie prețul este de 855 de euro/mp, comparativ cu 807 în luna februarie. În Baciu prețul mediu a crescut în luna martie de la 1013 euro/mp la 1033 euro/mp.

Chiriile, pe un trend de creștere

În ceea ce privește prețul chiriilor și acestea au înregistrat o ușoară creștere. Astfel, prețul mediu în luna martie este de 460 de euro, în creștere de la 446 în luna martie.

Indicele Blitz reprezintă un instrument statistic ce oferă informații cu privire la media prețurilor publice pentru apartamentele de vânzare din Cluj și din vecinătăți, exprimată în euro/mp.
În orice moment poți analiza piața imobiliară din Cluj din perspectiva prețurilor medii publice ale diferitelor tipuri de proprietăți de vânzare sau de închiriat din baza de date Blitz compusă din mii de oferte.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 2 ani 0 Comentarii

Aprilie continuă creșterea, cu corecții locale în anumite zone

Indicele Blitz a înregistrat în luna aprilie o medie de 1473 de euro/mp , o ușoară scădere comparativ cu luna martie. După creșterile din lunile februarie și martie, în luna aprilie prețurile au înregistrat o ușoară scădere. Prețul apartamentelor a înregistrat o scădere în luna aprilie Cea mai mare scădere a prețurilor s-a înregistrat în cartierul Gruia. În luna aprilie[...]

Citeste mai mult
Acum 2 ani 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare continuă a doua lună pe corecții  în Cluj-Napoca

Prețurile apartamentelor de vânzare au continuat să înregistreze o scădere ușoară și în luna septembrie. Comparativ cu luna august prețul mediu al apartamentelor a scăzut cu 36 de euro de la 1484 euro/mp în luna august la 1448 euro/mp în luna septembrie. Scăderi importante de preț în mai multe cartiere clujene O scădere spectaculoasă de preț a fost înregistrată în[...]

Citeste mai mult
Acum 1 an 0 Comentarii

Prețul apartamentelor de vânzare în creștere ușoară în luna noiembrie

După câteva luni în care prețurile apartamentelor au înregistrat scăderi mai mari sau mai mici, în luna noiembrie, piața imobiliară se află într-o revenire, iar prețurile apartamentelor de vânzare au început ușor să crească. După o scădere de 133 euro/mp în luna octombrie, în luna noiembrie prețul mediu a crescut cu 14 euro/mp, de la 1479 euro/mp în luna octombrie[...]

Citeste mai mult
coming back soon