Yandex.Metrica

Primariile renoveaza imobilele cu fatade lamentabile

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Asa cum bine stim cu totii, Elena Udrea a initiat un proiect de lege conform caruia autoritatile locale sunt obligate sa demareze un proces amplu de reabilitare arhitercturala a spatiilor urbane.

Executivul a validat aceasta propunere salutara, urmand ca presedintele Romaniei sa-si dea acordul in privinta acestor masuri de eliminare a factorului inestetic.

Din momentul in care Traian Basescu semneaza documentul oficial, primariile au la dispozitie nu mai mult de 3 luni pentru a inventaria toate cladirile problematice si, in urma dialogului cu proprietarii acestora, sa se apuce de treaba.

In cazul in care proprietarii cladirilor cu fatade lamentabile decid sa efectueze lucrarile de renovare cu de la sine putere, autoritatilor locale sunt obligate sa-i scuteasca de plata impozitelor pe o perioada de cinci ani.

In aceeasi ordine de idei, proprietarii cu venituri sub media decenta pot solicita ajutorul primariilor, caz in care lucrarile de renovare vor fi efectuate pe banii autoritatior locale.

Suntem informati, de asemenea, ca doar cei care locuiesc in cladiri cu risc seismic de gradul I si in imobile inscrise in programele de reabilitare termica nu vor plati amenzi pentru fatadele inestetice.

Conform predictiilor, proiectul de lege al Elenei Udrea nu va intampina probleme in ceea ce priveste proprietarii de case, situatia riscand sa devina problematica doar in cazul proprietarilor de apartamente.

Astfel, lucrarile de renovare trebuie „aprobate” de nu mai putin de 90% dintre locatari. In cazul in care tratativele nu duc nicaieri, primariile au libertatea de a aplica amenzi asociatiilor de locatari, de a demara lucrarile cu de la sine putere si de a recupera banii investiti tocmai de la proprietarii care nu s-au inteles initial.

Chiar daca totul merge ca pe roate iar fatadele sunt reabilitate si validate estetic, reprezentantii autoritatilor locale trebuie sa verifice integritatea „manoperei” la incheierea celor trei ani de garantie.

Elena Udrea a declarat ca sanctiunile aplicate primariilor care nu inventariaza imobiliele problematice si nu executa complet si responsabil lucrarile de renovare vor fi cuprinse intre 2.000 si 15.000 de lei.

Se pare ca de imobiliele cu valoare monumental-istorica se va ocupa Ministerul Dezvoltarii.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cine reabiliteaza cladirile deteriorate

Guvernul a initiat, relativ recent, un proiect de reabilitare a cladirilor cu fatade problematice. Pentru a-si mentie reputatia de institutie cu o apetenta crescuta si crescanda pentru controversa, Guvernul a decis sa oblige "proprietarii de fatade" periculoase pentru public sa plateasca lucrarile de reabilitare din buzunarele proprii. Argumentele pro si contra, livrate cu insistenta si multa furie, s-au coagulat in[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Primariile, obligate sa inventarieze cladirile cu fatade deteriorate

Conform unui act normativ care urmeaza sa intre in vigoare in 10 noiembrie 2011, proprietarii cladirilor cu fatade problematice trebuie sa purceada urgent la repararea acestora, lucrarile trebuind finalizate cel tarziu in 2013. Pentru a facilita buna aplicare a acestei legi, primariile trebuie, in prealabil,  sa inventarieze toate imobilele cu fatade deteriorate, problema constand in faptul ca nu se cunosc[...]

Citeste mai mult
coming back soon