Yandex.Metrica

Primaria vrea sa achizitioneze Casa Matei Corvin!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In cadrul unui schimb interesant de imobile, Primaria Cluj va achizitiona Casa Matei Corvin(Casa Matia), in contextul candidaturii Clujului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Astfel Universitatea de Arta si Design, proprietara imobilului, urmeaza sa-l cedeze primariei in schimbul altor cladiri, una dintre ele fiind chiar cea in care se afla in acest moment in chirie.

casa matei“Casa Matei este in proprietatea noastra, e intabulata, dar e solicitata de primarie. Noi vom cere o evaluare de pret pentru aceasta, ca sa stim la ce ne raportam. Cu siguranta, renovarea acesteia presupune cateva milioane de euro. Pe de alta parte, sediul administrativ al Universitatii de Arta si Design se afla in Piata Unirii nr. 31, inchiriat de la primarie. Daca primaria ne va cere Casa Matei, nu stiu cum am putea refuza sa le-o dam”, a declarat Radu Solovastru, rectorul Universitatii de Arta si Design.

“Probabil ca primaria vrea Casa Matei pentru a introduce aceasta in circuitul turistic, in contextul candidaturii Clujului la titlul de Capitala Europeana in 2021. In schimb ni s-au propus caminele de la Transporturi, ceea ce nu mi se pare echitabil. A fost doar o discutie”, a completat si Ioan Sbarciu, presedintele senatului UAD, confirmand astfel faptul ca tranzactia s-ar putea realiza in viitorul apropiat.

Casa Matia este unul dintre cele mai vechi monumente arhitecturale din Cluj-Napoca, fiind construita in secolul al XV-lea. Amplasata in incinta fostei cetati, in acest imobil s-a nascut Matei Corvin, cel care avea sa devina unul dintre cei mai importanti regi ai Ungariei.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Blitz de dimineata

Buna dimineata in frumoasa zi de joi! Este ziua lui Jupiter, zeul suprem al romanilor si ziua dragostei in traditia populara romaneasca. Iata stirile zilei: -Circulatia masinilor in centrul Clujului va fi interzisa in weekendurile verii. Astfel, Primaria a decis inchiderea traficului in Piata Unirii, si pe strazile Napoca si Eroilor in fiecare weekend, intre 14 iulie si 1 septembrie,[...]

Citeste mai mult
coming back soon