Yandex.Metrica

Primaria nu va cumpara Hotelul Continental desi cladirea este monument istoric!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ultima sansa pentru salvarea monumentului istoric, in care a activat Hotelul Continental din centrul Clujului, a fost irosita. Astfel dupa ce Ministerul Culturii si-a ratat sansa, depasind termenul de 11 iunie, termen pana la care isi putea manifesta dreptul de preemtiune, Primaria spune si ea “pas”.

“In cazul in care ar fi achizitionat Hotelul Continental in cunostinta de cauza, in situatia in care prin reducere la absurd s-ar restitui in natura imobilul fostului proprietar tabular, municipiul ar fi considerat ca fiind cumparator de rea credinta, deoarece cunostea existenta revendicarilor, si ar fi obligat la restituirea bunului”, se prezinta intr-o informare ce va fi analizata de Consiliul Local.

“Trecand peste impedimentele de ordin juridic al problematicii cu privire la vanzarea imobilului revendicat, mentionam faptul ca pentru pretul de 6.583.132 euro nu s-a depus niciun raport de evaluare, motiv pentru care nu ne putem pronunta daca este un pret corect sau nu”, se mai arata in informare.

Cladirea a fost revendicata de catre Colegiul Reformat din Debrecen, iar procesul de retrogedare este pe rol. In decembrie 2011, dosarul a fost solutionat in favoarea partii maghiare insa sentinta nu a fost comunicata desi au trecut 6 luni intre timp.

Hotelul Continental a fost cumparat in 2005 de omul de afaceri Dorel Tamas, iar in prezent este detinut de SC Ardeleana SA Alba-Iulia, societate patronata de Tamas si aflata in insolventa.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Se vinde Hotelul Continental!

Dupa un an de licitatii esuate, la care nu s-a prezentat nici macar un cumparator interesat, dupa ce nici primaria nu si-a activat dreptul de preemtiune asupra cladirii in care a functionat Hotelul Continental, s-a trecut la faza vanzarii directe ca urmare a unei oferte ce a fost depusa. 5 milioane de euro este oferta inaintata de omul de afaceri[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Hotelul Continental de vanzare pentru 6,5 milioane de euro!

Telenovela in care rolul principal este jucat de Hotelul Continental din Cluj-Napoca, pare sa nu se mai termine niciodata. Astfel, dupa ce in 2005 a fost cumparat de miliardarul Dorel Tamas, hotelul a trecut prin diferite faze: de centru comercial, vanzari fantoma, iar acum insolventa si faliment pentru societatea care-l detine, Ardeleana S.A. Alba-Iulia. Companie in faliment, patron urmarit international[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Continental pe tobogan!

Dupa ce a ratat primele sapte licitatii si nici primaria nu si-a manifestat dreptul de preemtiune, compania Expert Insolventa a micsorat cu 10% pretul de pornire pentru viitoarele licitatii. Am pus termenul la plural, pentru ca, probabil, va mai curge multa apa pe Somes pana se va clarifica situatia Hotelului Continental. Noul pret al hotelului este acum de 5,92 milioane[...]

Citeste mai mult
coming back soon