Primaria Cluj-Napoca a aprobat parkingul de la aeroport

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ziua de Cluj ne informeaza ca proiectul parkingului suprateran din incinta Aeroportului International Cluj-Napoca a fost aprobat, ieri, de reprezentantii primariei in cadrul sedintei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism.

Avizul a fost acordat abia dupa ce proiectantii au operat modificarile necesare documentatiei prezentate in fata comisiei saptamana trecuta. Arhitectii si urbanistii clujului au trecut proiectul prin filtrul analitic si au respins, initial, propunerea societatii UTI Management& Hotels.

Directorului aeroportului, David Ciceo, a declarat, cu ocazia salutarei sedinte de urbanism de ieri, ca proiectul reprezinta o investitie ampla si complexa, societatea care se ocupa de lucrari intentionand sa ridice un hotel cu 2.000 de locuri de parcare aferente – la sol, prin extinderea platformei de parcare, si intr-un parking subteran.

Cei de la Top Proiect au modificat documentatia respinsa initial si s-au prezentat in fata specialistilor CTATU cu un dosar realizat conform recomandarilor urbanistilor clujeni.

Proiectantii au propus un traseu pietonal acoperit intre viitorul parking si aerogara, pentru pasageri, si au renuntat la locurile de parcare de la sol, aferente noii cladiri.

De asemenea, au retras cladirea cu cinci metri fata de limita de proprietate a aeroportului, initial parkingul fiind proiectat la doi metri. Primarul a cerut construirea cladirii parkingului, cu parter, doua etaje si unul retras, cu retragere pană la limita terenului concesionat, cu incă 1,90 metri.

Prezent la sedinta de urbanism de ieri, David Ciceo, directorul aeroportului, a mentionat faptul ca pe terenul concesionta exista cateva cladiri care, in etapa a doua a investitiei, vor fi demolate:

Pentru a mai retrage clădirea parkingului este nevoie de demolarea unui depozit al Petrom din zonă. Ei oricum au un plan de modernizare şi sunt pregătiţi să renunţa la respectivul depozit. Cred că acest lucru se va întâmpla în maximum un an.

Una dintre principalele nemultumiri a arhitectilor CTATU a fost faptul ca accesul pietonal acoperit, care ar trebui sa lege parkingul de aerogara, nu este configurat pe planse, solicitand, in acelasi, timp ca respectivul trotuar sa fie prelungit in asa fel incat sa deserveasca ambele terminale ale aeroportului.

Imaginea cladirii ar trebuie imbunatatita prin plantarea de brazi sau molizi“, a spus Adrian Iancu, membru CTATU.

Mai mult, primarul a solicitat si corelarea fatadelor viitoarei constructii cu cele frumoase ale terminalelor. In aceeasi ordine de idei, Iancu a subliniat ca din documentatie lipseste partea a doua a proiectului, cea cu extinderea parkingului.

Toate acestea vor fi lamurite la etapa de autorizare si se vor aviza conform cerintelor comisiei“, a mentionat primarul Sorin Apostu.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.