Yandex.Metrica

Primaria Cluj-Napoca a aprobat parkingul de la aeroport

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ziua de Cluj ne informeaza ca proiectul parkingului suprateran din incinta Aeroportului International Cluj-Napoca a fost aprobat, ieri, de reprezentantii primariei in cadrul sedintei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism.

Avizul a fost acordat abia dupa ce proiectantii au operat modificarile necesare documentatiei prezentate in fata comisiei saptamana trecuta. Arhitectii si urbanistii clujului au trecut proiectul prin filtrul analitic si au respins, initial, propunerea societatii UTI Management& Hotels.

Directorului aeroportului, David Ciceo, a declarat, cu ocazia salutarei sedinte de urbanism de ieri, ca proiectul reprezinta o investitie ampla si complexa, societatea care se ocupa de lucrari intentionand sa ridice un hotel cu 2.000 de locuri de parcare aferente – la sol, prin extinderea platformei de parcare, si intr-un parking subteran.

Cei de la Top Proiect au modificat documentatia respinsa initial si s-au prezentat in fata specialistilor CTATU cu un dosar realizat conform recomandarilor urbanistilor clujeni.

Proiectantii au propus un traseu pietonal acoperit intre viitorul parking si aerogara, pentru pasageri, si au renuntat la locurile de parcare de la sol, aferente noii cladiri.

De asemenea, au retras cladirea cu cinci metri fata de limita de proprietate a aeroportului, initial parkingul fiind proiectat la doi metri. Primarul a cerut construirea cladirii parkingului, cu parter, doua etaje si unul retras, cu retragere pană la limita terenului concesionat, cu incă 1,90 metri.

Prezent la sedinta de urbanism de ieri, David Ciceo, directorul aeroportului, a mentionat faptul ca pe terenul concesionta exista cateva cladiri care, in etapa a doua a investitiei, vor fi demolate:

Pentru a mai retrage clădirea parkingului este nevoie de demolarea unui depozit al Petrom din zonă. Ei oricum au un plan de modernizare şi sunt pregătiţi să renunţa la respectivul depozit. Cred că acest lucru se va întâmpla în maximum un an.

Una dintre principalele nemultumiri a arhitectilor CTATU a fost faptul ca accesul pietonal acoperit, care ar trebui sa lege parkingul de aerogara, nu este configurat pe planse, solicitand, in acelasi, timp ca respectivul trotuar sa fie prelungit in asa fel incat sa deserveasca ambele terminale ale aeroportului.

Imaginea cladirii ar trebuie imbunatatita prin plantarea de brazi sau molizi“, a spus Adrian Iancu, membru CTATU.

Mai mult, primarul a solicitat si corelarea fatadelor viitoarei constructii cu cele frumoase ale terminalelor. In aceeasi ordine de idei, Iancu a subliniat ca din documentatie lipseste partea a doua a proiectului, cea cu extinderea parkingului.

Toate acestea vor fi lamurite la etapa de autorizare si se vor aviza conform cerintelor comisiei“, a mentionat primarul Sorin Apostu.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Biserica Penticostala "Logos" a primit avizul Comisiei de Urbanism

Cei de la CityNews.ro ne informeaza ca specialistii Comisiei de Urbanism s-au intrunit recent intru analizarea proiectului unei biserici penticostale si a unui ansablu de locuinte, au deliberat intens si au ajuns, intr-un final, la concluzia ca amplasarea lacasului de cult fata de strada unde se face accestul este inoperanta. Cu toate acestea, proiectul a fost avizat, urmand sa se[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu. Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Primaria, Consiliului Local si CFR se judeca pentru un teren de la periferia municipiului

Cei de la NewsIn ne informeaza ca Regionala de Cai Ferate Cluj, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca se judeca intens si cu spor pentru recunoasterea posesiei unui teren de la periferia municipiului, teren ocupat, momentan, de aproximativ 450 de romi. Se pare ca CFR a inaintat acum cateva luni o cerere de ordonanta presedintiala in speranta ca problema va fi[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.