Yandex.Metrica

Prima clădire office cu gazon pe terasă

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

În cadrul City Business Centre a fost inaugurat ieri primul imobil de birouri care beneficiază de două terase suspendate ce au şi spaţii verzi.

Timişoara a fost inaugurată ieri prima clădire de birouri care beneficiază de două terase cu gazon, ce se întinde pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Astfel, angajaţii câtorva companii de IT&C care funcţionează în City Business Centre din centrul oraşului îşi vor putea savura cafeaua sau prânzul pe gazonul aflat la 30 de metri înălţime.

Proiect de cinci clădiri

Noul imobil al ansamblului City Business Centre are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 metri pătraţi şi 100 de locuri de parcare şi a costat peste 10 milioane de euro. Noutatea adusă de această clădire de birouri clasa A e reprezentată de cele două terase plantate cu gazon, una la mezanin şi cealaltă la etajul VI. La mezanin se află o cantină-restaurant, iar la parter spaţii de comerţ şi servicii.

“A fost o bucurie să avem un client care să vrea aşa ceva. Pe vii tor, România va trebui să se alinieze la o serie de standarde ce ţin de ideea de green building”, explică Vlad Gaivoronschi, arhitectul proiectului ce cuprinde cinci clădiri cu terase verzi, din care trei au fost deja construite.

Pentru întreţinerea gazonului, pe clădire a fost amenajat şi un captator al apei pluviale. “Toate cele trei clădiri au acest element care le conferă un caracter mai plăcut şi mai confortabil. Conceptul nostru e unul «verde». De aceea şi udăm terasa cu apă de ploaie pentru că nu vrem să irosim resursele. Terasele înverzite sunt o parte din concept, iar oamenii care lucrează la aceste niveluri pot să se relaxeze în pauzele lor în spaţii mai plăcute. Nimic nu e mai plăcut ca iarba atunci când lucrezi în mijlocul oraşului”, spune Ovidiu Şandor, din partea investitorilor.

La rândul lor, angajaţii firmelor de comunicaţii ce funcţionează în cadrul City Business Centre sunt foarte încântaţi. “Parcă are savoare orice faci după ce te ridici din faţa desktopului şi ieşi la iarbă verde. Vara, poţi călca desculţ pe gazon”, conchide unul dintre angajaţi.

Sursa: Imopedia

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
Companiile de IT domina piata birourilor din Cluj!
Acum 7 ani 0 Comentarii

Companiile de IT domina piata birourilor din Cluj!

Noua cladire de birouri din Parcul Caragiale, construita peste vestigiile arheologice, si-a gasit deja primul chirias, o companie furnizoare de solutii software pentru domeniul financiar. Ullink, o companie cu centre in New York, Sao Paulo, Londra sau Paris si care pana in prezent activa in cladirea City Business Center din Piata Mihai Viteazul, va fi primul chirias al cladirii de[...]

Citeste mai mult
coming back soon