Yandex.Metrica

Prima Casa se transforma in program social!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Guvernul anunta schimbari majore in ceea ce priveste programul Prima Casa, schimbari care sunt incluse in noua Strategie Nationala de Locuire. Astfel, incepand de anul viitor, vor beneficia de credite garantate de stat, doar persoanele cu venituri mici.

Prima Casa se transforma in program socialRomanii cu venituri sub salariu mediu national vor fi eligibili pentru Prima Casa din 2017!

Propunerea Ministerului Dezvoltarii este ca romanilor cu venituri sub 2.000 de lei net/luna sa li se ofere posibilitatea de a achizitiona locuinte cu sprijin guvernamental.

“Opinia mea este ca acest program trebuie restrans la cazuri sociale, cazuri care au nevoie de implicarea statului in a obtine garantii pentru achizitia unei locuinte, dar n-as merge pe modelul actual in care are practic acces oricine”, a declarat Dragos Nechifor, manager al unei companii de brokeraj.

Un prim impediment ar fi acela ca, la un nivel atat de mic al veniturilor, gradul de indatorare acceptat de banci nu ar permite o rata mai mare de 900-1.000 de lei, ceea ce inseamna ca acestei categorii de clienti ii va fi “rezervata” o oferta destul de limitata, cuprinzand locuinte cu un grad redus de confort sau situate la periferiile oraselor, in valoare de maxim 45.000 euro.

Propunerea Guvernului in acest sens ar fi conditionarea acordarii autorizatiilor de construire pentru viitoarele proiecte imobiliare de includerea in cadrul lor a unui numar de apartamente care sa se incadreze in noile conditii ale programului Prima Casa.

Strategia Nationala de Locuire urmeaza a fi lansata in dezbatere publica si, pe langa modificarile privind programul Prima Casa, mai are in vedere adoptarea unor decizii cu privire la dreptul de intaietate a statului in cumpararea cladirilor monument istoric, consolidarea imobilelor cu risc seismic, precum si cresterea TVA-ului la achizitia de imobile pentru persoanele cu venituri peste 2.000 de lei.

Sursa: Stirile ProTV

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

A inceput Prima Casa, varianta in lei. Ce se intampla cu preturile locuintelor?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a distribuit recent bancilor fondurile suplimentare de 1,2 miliarde de lei pentru acordarea de credite Prima Casa exclusiv in moneda nationala. Din totalul acestora, 500 milioane de lei sunt destinati achizitionarii de locuinte construite prin ANL. Decizia de a acorda credite pentru achizitia de locuinte prin programul guvernamental[...]

Citeste mai mult
coming back soon