Yandex.Metrica

“Prima casa” in varianta britanica

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Premierul britanic, David Cameron, a declarat recent ca va introduce un program guvernamental de sprijinire a pietei imobiliare aflata in impas. In cadrul programului intitulat “Strategia privind locuintele”, Guvernul britanic va garanta cu un procent de 95% creditele ipotecare in speranta dezmortirii pietei.

Trebuie sa rupem cercul vicios in care bancile nu imprumuta, constructorii nu construiesc si cumparatorii nu cumpara”, a declarat premierul David Cameron.

Astfel, avansul de numai 5 %(pana in prezent 20 % ) nu mai reprezinta o piedica pentru cei care viseaza sa aiba o locuinta.

Cu ce vin britanicii in plus?

Diferenta intre strategia Guvernului de la Londra si cel de la Bucuresti este majora. Britanicii vor dezvolta in paralel cu proiectul prezentat mai sus si un proiect de 400 de milioane de lire privind constructia a 16.000 de case noi, in special prin sprijinirea acelor dezvoltatori care, din lipsa de fonduri, au oprit lucrarile. Mai mult, acest lucru se traduce pe piata muncii in crearea de 32.000 de noi locuri de munca. De asemenea, vor fi acordate fonduri suplimentare pentru repararea locuintelor din zonele devaforizate, iar locatarilor din locuintele sociale li se va permite cumpararea acestora la jumatate de pret, sperandu-se la obtinerea unor sume considerabile ce for fi utilizate, la randul lor, in constructia de noi locuinte.

Prima casa” in Romania

In Romania programul guvernamental „Prima casa” a ajuns la episodul 4 si cuprinde anumite avantaje acordate cumparatorilor de locuinte. Conditiile impuse pentru a avea acces la acest program: solicitantul trebuie sa fie persoana fizica; solicitantul nu trebuie sa fi detinut anterior o locuinta in proprietate, sau in cazul in care a detinut, aceasta sa nu fi avut o suprafata mai mare de 50 de metri patrati; durata maxima a creditului- 30 de ani; statul garanteaza creditul cu pana la 85% din valoarea acestuia.

Sursa: imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Prima Casa 4 se pregateste de start

Conventia privind implementarea programului Prima Casa 4 a fost aprobata de Ministerul Finantelor Publice si de cel al Economiei, protocolul – cadru a fost publicat in Monitorul Oficial, iar nu mai putin de 11 banci si-au exprimat insistent intentia de a participa la acest proiect guvernamental. Startul mult-asteptatului si mult-controversatului program Prima Casa 4 va fi dat imediat de protocolul[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Auchan demareaza primele proiecte proprii in Romania!

Immochan, sau divizia imobiliara a retelei franceze Auchan, a intrat deja pe piata romaneasca, dezvoltand primele doua proiecte-centre comerciale proprii, situate in cartierele bucurestene Giulesti si Ghencea. Cele doua proiecte vizeaza deschiderea unor galerii comerciale, care sa cuprinda, pe langa hipermarketurile proprii, Auchan, si spatii destinate altor magazine. Proiectul din Giulesti, de exemplu, va avea peste 2.000 de metri patrati[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Prima Casa continua si in 2013!

Prim-ministrul Victor Ponta a facut un anunt datator de sperante pentru cei care inca nu si-au cumparat o locuinta cu sprijin de la Guvern: "Prima Casa a fost un program bun si l-am sustinut in acest an. Daca putem, vom incerca sa-l continuam si in 2013". Dorim in acest sens sa va reamintim care sunt conditiile pe care trebuie sa[...]

Citeste mai mult
coming back soon